Izdelava domače čokolade

Čas priprave 15 min
Št. sestavin: 5
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Se tudi tebi kdaj zgodi, da si zaželiš čokolade pa je ravno takrat nimaš v predalu? Pripravili smo recept za enostavno izdelavo domače čokolade.

Pri receptu smo uporabili BAM kakav v prahu, ki ima toplo, rdeče-rjave barvo in prijeten čokoladen okus. Osnovo kakava tvorijo kakavova zrna iz Zahodne Afrike, dodaten okus in začimbo pa mu dajo zrna iz ostalih predelov Afrike, Azije in Južne Amerike. Zelo fina tekstura omogoča preprosto vmešanje. Idealen je za pripravo biskvitov, kolačev, sladoledov in drugih sladic. 

ČOKO tip: doma pripravljeni čokoladi lahko dodaš čajno žličko BAM vanilijeve paste ali pa ji dodaš BAM premium pražene lešnike.

Sestavine

Sestavine za čokolado
  • 2 jogurtova lončka sladkorja
  • 2 jogurtova lončka mleka
  • 1 jogurtov lonček vode

Navodila za pripravo

Priprava
1. Korak
Pripravite toliko lešnikov, orehov, mandljev ali rozin, da z njimi prekrijete dno pekača v katerega boste vlili kuhano čokolado. V pekač položite papir za peko, da se čokolada ne bo prilepila na dno.
2. Korak
V posodi premešajte sladkor in kakav v prahu. Med mešanjem vlivajte vodo in mleko. Pristavite na ogenj in kuhajte pri nizkih temperaturah.
3. Korak
Neprestano mešajte, da bo zmes brez grudic. Ko mešanica zavre, kuhajte še 5 minut na zmernem ognju. Nato po žlicah počasi vmešajte še mleko v prahu in nadaljujte s kuhanjem pri nizki temperaturi še nadaljnje 2 do 3 minute.
4. Korak
Čokoladno zmes prelijte v pekač vendar pazite, da ne preveč na debelo, sicer se ne bo strdila. Pekač postavite v hladilnik za približno 24 ur, da se čokolada strdi. Pa dober tek!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.