09

aug

Čokoladni recept: Čokoladne praline z ganache kremo in konjakom

Recepti za čokoladne sladice

Čokoladni recept: Čokoladne praline z ganache kremo in konjakom

Preprost recept za pripravo okusnih domačih čokoladnih pralin s konjakom.

Zahtevnost (1 - 5): 3, srednje zahtevno

Število oseb: 6

Čas priprave: 90 minut

 

  

Sestavine za polnilo

 

Potrebujete tudi:

 

Čokoladni recept: Čokoladne praline z ganache kremo in konjakom

1. Čokoladno kuverturo stopite nad vodno kopeljo. Z gospodinjskim termometrom pazite, da temperatura pri taljenju ne preseže 50 stopinj (pri temni čokoladi) oz. 45 stopinj (pri beli ali mlečni čokoladi). Neprestano mešajte.

2. Ko je čokolada stopljena jo je potrebno ohladiti na 26 stopinj, kar lahko storite z mešanjem ali z dodajanjem koščkov čokolade. Čokolado nato ponovno segrejte na 32 stopinj (velja za temno čokolado) oziroma na 30 stopinj (če imamo belo ali mlečno čokolado). Ko čokolada doseže pravo temperaturo posodo odstavite iz vodne kopeli.

3. Silikonske modelčke za izdelavo pralin operite samo z vodo, obrišite s suho krpo in pazite, da v modelu ne ostanejo kapljice vode. Čokolado vlijte v kalupe in obračajte, da se vse stene prekrijejo s čokolado. Odvečno čokolado odlijte nazaj v posodo s čokolado in ohladite.

4. Ko je čokolada strjena, v vsako luknjico vlijte malo čokolade in s čopičem nanašajte čokolado na stene kalupa. Spet odlijte odvečno čokolado in ohladite. Vmes pripravite polnilo.

5. Jedilno čokolado razlomite na koščke in stresite v posodo. Na štedilniku segrejte smetano in maslo. Predno zavre, odstavite in prelijte po koščkih čokolade. Mešajte dokler zmes ni popolnoma gladka. Dodajte še konjak in ponovno premešajte.

6. Zmes vlijte v jamice v kalupih. Napolnite le milimeter pod robom in poravnajte površino s spatulo. Sledi zapiranje pralin.

7. S stopljeno čokoladno kuverturo (pripravljeno po istem postopku kot zgoraj) zalijte vsako luknjico in odvečno čokolado postrgajte s spatulo.

8. Kalupe postavite v hladilnik, pustite stati približno 2 uri in nato enostavno s prsti iztisnite praline iz kalupov ter postrezite.

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več