Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Torta z belo čokolado, malinami in pistacijo

  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
torta z belo cokolado malinami in pistacijo

Torta z belo čokolado, malinami in pistacijami je popolna torta za posebno priložnost, manjše druženje lahko pa tudi samo zase,  saj je torta z belo čokolado, malinami in pistacijami odlična sladica. Biskvit s pistacijo bo tako lahek in rahlo slan. Biskvit s pistacijami in koščki pistacije bo res lahek, če se pri stepanju jajc držimo glavnega pravila: jajca razdelimo na rumenjake in beljake. Pri stepanju belajkov poskrbimo, da je posoda res čista, saj se bodo le tako stepli točno tako kot si želimo. Nasvete in trike, kako pripraviti najboljšo torto, si lahko preberete tukaj.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Sledi plast maslene kreme iz švicarske meringue z belo čokolado, čeprav si moramo za pripravo vzeti malce več časa, bo tako okusno kremasta. Torti z belo čokolado, malinami in pistacijami bo dala ravno pravo mero sladkosti. Kako pripraviti masleno kremo in na kaj moramo biti še posebaj pozorni, smo zapisali TUKAJ.


V kremo dodamo sveže maline, razdelili jih bomo po masleni kremi z belo čokolado in ji dodajo tako okusno trpkost. To je torta z belo čokolado, malinami in pistacijami ali drugače: popolna kombinacija okusov: slano, sladko in kiselkasto.

Torta z belo čokolado, malinami in pistacijiami je primerna kot torta za 18. rojstni dan, kot torta za obhajilo, torta za diplomo ali torta za 70. rojstni dan.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Torta z belo čokolado, malinami in pistacijo

  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • 225 g nesoljenega masla sobne temperature
  • 225 g sladkorja
  • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
  • 2 veliki jajci
  • 175 g navadne moke
  • 75 g mletih pistacij
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 75 ml mleka
  • zeleno barvilo (neobvezno)
  • 125 g svežih malin

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Nato namastimo in s papirjem za peko obložimo dva tortna pekača premera 20 cm. V veliki skledi stepemo maslo in sladkor, da dobimo lahko in puhasto zmes. Dodamo BAM vanilijevo pasto in jajca in mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo. Nato dodamo moko, mlete pistacije in pecilni prašek, dokler se sestavine ne povežejo. Nazadnje dodamo mleko (in po želji majhno kapljico zelene jedilne barve) in ponovno mešamo, da se sestavine povežejo. Testo razdelimo med oba pripravljena tortna modela in pečemo 25 minut, dokler ni zlato-rjave barve in zobotrebec, vstavljen v sredino, ne postane čist. Pustimo, da se najprej ohladi v pekaču (približno deset minut) in nato odstranimo in položimo na rešetko za hlajenje, da se popolnoma ohladi.
1. Korak Beljake in sladkor damo v posodo. Posodo postavimo na lonec z vrelo vodo - voda se ne sme dotikati dna posode. Nežno mešamo, občasno merimo temperaturo mešanice s termometrom za takojšnje odčitavanje, dokler ne odčita med 50 °C do 60 °C. Če nimate termometra, lahko mešanico stisnemo z dvema prstoma: pripravljena je, ko je vroča na dotik in ko med prsti ne čutimo zrnatega sladkorja. Posodo odstavimo z ognja in stepamo z električnim mešalnikom na srednji hitrosti, dokler se prostornina ne potroji in se ohladi na sobno temperaturo. (Če uporabljate samostojni mešalnik, se odločite za nastavek za metlico.) Postopoma dodajamo zmehčano neslano maslo, po 1 žlico naenkrat. Če zmes občasno izgleda kot skuta, ne skrbite: nadaljujemo s stepanjem in spet se bo združila. Na koncu stopimo belo čokolado in jo v masleno kremo vmešamo v masleno kremo skupaj z vanilijevo pasto.
1. Korak Obrežemo robove biskvita, tako da bodo vsi enakih velikosti. Nato vsak biskvit po širini prerežemo na polovico. Prvo plast biskvita položimo na podstavek in enakomerno premažemo z masleno kremo. Nato na vrh položimo 1/3 prepolovljenih malin, jih premažemo z nekaj koščki maslene kreme, da se bolje sprimejo. Nato na vrh položite naslednjo plast biskvita in jo nežno pritisnemo navzdol, da se poveže z masleno kremo. Ta postopek ponovimo še za naslednji dve plasti biskvita,, dokler ne ostane le še zadnja plast, ki jo položimo na vrh. Po vrhu in ob straneh torto premažemo še s tanko plastjo maslene kreme. Nato torto postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut, da se strdi. Ko je torta ohlajena, jo vzamemo iz hladilnika in po vrhu in ob straneh torte namažemo še s preostalo masleno kremo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,38 €
Skupaj:
21,42 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno