Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Tart s sadjem in mascarpone sirom

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
tart s sadjem in mascarpone sirom

Mascarpone se odlično obnese, ko se želimo na vroč dan kot je danšnji, malo osvežiti. Prav tako pa smo ravno v času trgatve, ko obilica poletnih sadežev dozori. Poleg marelic in paradižnika, so se pojavile tudi zadnje češnje. Jaz bi rekla, da so se pojavila ravno ob pravem času.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10 % popust na celotni nakup.

Češnje v kombinaciji z mascarpone sirom ustvari super tart - tortico s hrustljavim dnom. Popolna kremna sladica brez peke, ki se z veseljem povabi na vašo naslednjo zabavo.

A če češenj nimate najraje, ne skrbite! Hrustljavo dno in mascarpone sir sta kot prazno plato kot nalašč za preliv z jagodo, pasijonko ali mangom. Prav tako lahko posežete po drugem koščičastem sadju kot so slive, marelice ali breskve.

Z mascarpone sirom lahko pripravite kar nekaj sladic. Par idej smo pripravili spodaj:

Mojačokolada.si - Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | Mojačokolada.si. BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Tart s sadjem in mascarpone sirom

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

  • 250 g piškotov
  • 100 g neslanega stopljenega masla

Navodila za uporabo:

1. Korak Dno pekača obložimo s papirjem za peko. Piškote zdrobimo, dokler niso videti kot drobne, peščene drobtine. Nato jih dodamo v večjo posodo za mešanje. Vmešamo stopljeno maslo - zmes naj bo na koncu videti kot vlažen, zlati pesek – kot nalašč za izdelavo peščenega gradu – če je zmes premokra, dodamo še nekaj zdrobljenih piškotov ali celo posušenega kokosa. Če je zmes presuha pa dodamo kapljico mleka ali vode. Mešanico vlijemo v pripravljen pekač in enakomerno pritisnemo na dno in na stranice. Osnovo za tart postavimo v zamrzovalnik, medtem ko pripravljamo nadev. Za nadev zmešamo mascarpone, kislo smetano in mleko. Dodamo med, limonin sok, BAM vanilijevo pasto in pomarančno lupinico. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo med sabo. Če je mešanica premalo sladka, lahko dodamo še malo medu ali sladkorja.
2. Korak Hrustljavo piškotno dno vzamemo iz zamrzovalnika, nato pa vanj enakomerno porazdelimo zmes za nadev. Napolnjen tart postavimo v hladilnik, medtem ko pripravljamo preliv. Dlje ko je v hladilniku pred serviranjem, bolje bo. Češnje operemo in osušimo. Vse češenje očistimo, le polovico prepolovljenih češenj postavimo v manjšo posodo in skupaj s sladkorjem kuhamo, dokler se sladkor ne raztopi in češnje začnejo spuščati sok – to bo trajalo le nekaj minut. Odstavimo, da se malo ohladijo. Preden tart postrežemo, ga previdno odstranimo iz pekača. Po vrhu položimo cele češnje in jih prelijemo s kuhanimi prepolovljenimi češnjami. Dodamo še lističe mete in postrežemo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno