Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Rolada z limonino kremo

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17
rolada z limonino kremo

Ta okusna limonina rolada združuje lahek limonin biskvit in sladko kremni mascarpone nadev. Popolnoma neustavljiva sladica za vse ljubitelje limone in popolna za vse letne čase, predvsem pa spomladi in poleti.

Sladice z limonami so kot nalašč za pomlad in poletje. Najprej bo rolada z limono med peko vaše stanovanje ali hišo napolnila s čudovitim vonjem, nato pa bo okus osvežil in navdušil vaše brbončice.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10 % popust na celotni nakup.

Rolado z limonino kremo je zagotovo lažje narediti, kot si mislite. Pihast in ubogljiv biskvit za rolado bomo ustvari s preprostimi sestavinami, krema z limono in mascarpone sirom pa bo hitro pripravljena, saj je njena priprava popolnoma enostavna.

Najprej zberemo vse potrebne sestavine:

  • jajca (ločena), so osnovna sestavina tega recepta. Medtem ko stepeni beljaki dajejo strukturo, rumenjaki s svojo vsebnostjo maščobe pomagajo navlažiti in zmehčati teksturo rolade;

  • večnamenska moka z dodatkom koruznega škroba poskrbi za mehko in lahko teksturo, ki se topi v ustih.

Ampak prvo in najpomembnejše pravilo: uporabimo jajca sobne temperature. Beljake segrete na sobno temperaturo stepemo hitreje kot tiste, ki ji vzamemo direktno iz hladilnika.

Pred uporabo vse suhe sestavine presejemo. Presejana moka je veliko "lažja" od nepresejane moke in jo je lažje vmešati med ostale sestavine.

Kuhinjsko brisačo potresemo s sladkorjem v prahu in takoj, ko biskvit za rolado vzamemo iz pečice, ga nežno obrnemo na kuhinjsko brisačko in odlepimo zgornjo plast papirja za peko. Zvijemo ga zelo tesno, nato pustimo, da se ohladi. Preprosto!

Še več nasvetov, kako pripraviti dobro rolado, najdete tukaj.

Namesto rolade z limonino kremo lahko pripravite tudi limonino torto.

Mojačokolada.si - Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | Mojačokolada.si. BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Rolada z limonino kremo

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • 200 g mascarpone sira
  • 150 g sladke smetane
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 1 čajna žlička naribane limonine lupinice
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica mleka
  • 2-3 žlice limoninega soka

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 38 x 26 cm namastimo z maslom, nato ga obložimo s papirjem za peko. Papir za peko namastimo. V veliko skledo presejemo moko, koruzni škrob, pecilni prašek in sol. Beljake stepemo s polovico sladkorja in ščepcem soli.
2. Korak V drugi posodi stepemo rumenjake, sladkor, BAM vanilijevo pasto in limonino lupinico, da dobimo bledo zmes. Dodamo olje in stepamo 30 sekund. Dodamo še polovico suhih sestavin in mešamo, dokler se ne združijo. Z gumijasto lopatico nežno vmešamo stepene beljake do polovice, nato pa nežno vmešamo še preostale suhe sestavine, dokler se ne povežejo.
3. Korak Testo enakomerno razporedimo v pripravljen pekač. Pečemo 10 minut. Na ravno površino položimo kuhinjsko krpo in jo obložimo s kosom papirja za peko, posutim s sladkorjem v prahu. Pečeno biskvit nežno obrnemo na pripravljeno kuhinjsko krpo in odstranimo plast papirja za peko. Testo počasi zvijemo s kuhinjsko krpo, tako da ga zvijete s krajšega na drugi krajši konec. Pustimo, da se testo popolnoma ohladi.
4. Korak Nato pripravimo kremo. Sladko smetano, sladkor v prahu in BAM vanilijevo pasto dodamo v veliko skledo in stepamo na visoki hitrosti, dokler ne nastanejo mehki vrhovi. V stepeno smetano nato dodamo še mascarpone, limonin sok in limonino lupinico ter stepamo, da se na zmesi naredi čvrst vrh. Ohlajeno testo nežno odvijemo in po vrhu enakomerno razporedimo nadev. Nato testo previdno ponovno zvijemo, tokrat brez brisače. Rolado prelijemo s pripravljenim prelivom (vse sestavine enostavno premešamo) ali pa jo preprosto potresemo s sladkorjem v prahu. Pred rezanjem in serviranjem jo ohlajamo vsaj 30-60 minut.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno