Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Razpokančki z belo čokolado

  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
kar bam bo vsec pri teh razpokanckih je njihova mehka a hkrati zvecljiva rahlo puhasta in sladka tekstura

Kar vam bo všeč pri teh razpokančkih, je njihova mehka, a hkrati žvečljiva, rahlo puhasta in sladka tekstura. Ugriz pospremi čudovita kombinacija prepletajočih okusov bele čokolade in limone. Razpokančki z belo čokolado in limono so tako noro dobri, razpoke pa naravnost čudovite!


Razpokančki z belo čokolado poleg čudovitega okusa obljubijo tudi enostavno in hitro pripravo, ki pa se dobro razumejo tudi z:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Razpokančki z belo čokolado

  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • 420 g moke
  • 1 čajna žlica mletega kardamoma
  • 2 čajni žlici pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke sode bikarbone
  • ščep soli
  • 185 g neslanega masla sobne temperature
  • 200 g sladkorja
  • 1 čajna žlička limonine lupinice
  • 3 velika jajca
  • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
  • 1 čajna žlička pinjenca
  • 2 čajni žlički limoninega soka
  • 170 g BAM bele čokolade
  • 75 g sladkorja (za posip)
  • 200 g sladkorja v prahu (za posip)

Navodila za uporabo:

1. Korak

V srednji skledi zmešamo moko, kardamom, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V veliki skledi penasto stepemo maslo in sladkor, dokler zmes ne postane bleda in puhasta. Stepemo limonino lupinico. Postopoma dodamo jajca.

2. Korak

Primešamo BAM vanilijevo pasto, pinjenec in limonin sok. Počasi dodajamo suhe sestavine in mešamo, dokler se ne povežejo. Vmešamo BAM belo čokolado. Testo bo lepljivo, a to je v redu. Skledo pokrijemo s plastično folijo in vsaj eno uro ohlajamo dokler ni dovolj čvrsta, da jo lahko oblikujemo v kroglice.

3. Korak

Pečico segrejemo na 200°C. Dva pekača za piškote obložimo s papirjem za peko. V ločeni plitve sklede stresemo granulirani sladkor in sladkor v prahu. Dlani rahlo potresemo s sladkorjem v prahu, da se testo ne oprime rok. Zajamemo približno dve žlici testa za vsak piškot in ga nežno zvaljamo v kepo. Kroglico najprej rahlo povaljamo v kristalnem sladkorju, nato pa močno povaljamo v sladkorju v prahu. Piškote položimo na pekač približno 2 cm narazen, saj se bodo med peko razlezli. Ponovimo s preostalim delom testa.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,64 €
Skupaj:
14,76 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno