1. Korak
V srednji skledi zmešamo moko, kardamom, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V veliki skledi penasto stepemo maslo in sladkor, dokler zmes ne postane bleda in puhasta. Stepemo limonino lupinico. Postopoma dodamo jajca.
2. Korak
Primešamo BAM vanilijevo pasto, pinjenec in limonin sok. Počasi dodajamo suhe sestavine in mešamo, dokler se ne povežejo. Vmešamo BAM belo čokolado. Testo bo lepljivo, a to je v redu. Skledo pokrijemo s plastično folijo in vsaj eno uro ohlajamo dokler ni dovolj čvrsta, da jo lahko oblikujemo v kroglice.
3. Korak
Pečico segrejemo na 200°C. Dva pekača za piškote obložimo s papirjem za peko. V ločeni plitve sklede stresemo granulirani sladkor in sladkor v prahu. Dlani rahlo potresemo s sladkorjem v prahu, da se testo ne oprime rok. Zajamemo približno dve žlici testa za vsak piškot in ga nežno zvaljamo v kepo. Kroglico najprej rahlo povaljamo v kristalnem sladkorju, nato pa močno povaljamo v sladkorju v prahu. Piškote položimo na pekač približno 2 cm narazen, saj se bodo med peko razlezli. Ponovimo s preostalim delom testa.