Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Rafaelo torta ali Raffaello torta?

  • (5)
  • Čas priprave: 2 uri 35 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20
rafaelo torta ali raffaello torta

Ljubitelji kokosa zagotovo poznate slavno Raffaello slaščico podjetja Ferrero. Morda ga prepoznaš po njegovem "bratranca" ali po slavnih čokoladnih kroglicah Ferrero Rocher. Raffaello ne vsebuje čokolade, kokosova kroglica je sestavljena iz celega blanširanega mandlja, obkroženega s kokosovo smetano v sveži lupini oblatov, posuta s kokosovimi kosmiči.


Zdaj pa si tak okus pripravi še v različnih plasteh tvoje nove najljubše kokosove torte. Se tudi ti sprašuješ, kako je pravilno: Rafaelo ali Raffello? Za ljubitelje kokosovih kroglic je to popolnoma vseeno, pomembno je le, da se z okusom najbolj približamo okusu slavnih kokosovih kroglic. Pripravili smo recept za plasti vlažne in nežne mandljeve torte, kokosove kreme in kokosove švicarske maslene kreme iz meringe.


Če pa ti je bolj kot Raffaello všeč Ferrero Rocher pa te recept za slavno sočno torto čaka tukaj.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Rafaelo torta ali Raffaello torta?

  • Čas priprave: 2 uri 35 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20

Sestavine:

  • 5 velikih beljakov
  • 300 g sladkorja
  • 340 g neslanega masla sobne temperature
  • 3-4 žlice kokosovega mleka v prahu
  • 1-2 kapljici mandljevega ekstrakta

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrej na 175 stopinj Celzija. Tri pekače premera 15 cm premaži z maslom in obloži s peki papirjem.
2. Korak V srednji skledi stepi moko, mandljevo moko, pecilni prašek in sol. Mešaj toliko časa, da dobiš gladko zmes. V ločeni posodi stepi maslo in sladkor, dokler ne dobiš puhaste osnove (približno 3 minute). Zmanjšaj hitrost mešanja in dodaj posptopoma dodaj jajca. Spet mešaj toliko časa, da dobiš popolnoma gladko zmes.
3. Korak Dodaj BAM vanilijevo pasto in mandljev ekstrakt. Mešanici z maslom, sladkorjem in jajci postopoma dodajaj mešanico moke, pecilnega praška in soli. Mešaj toliko časa, da dobiš popolnoma gladko zmes. Peci približno 35 minut ali dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne pride ven večinoma čist. Vse tri torte položi na rešetko, da se popolnoma ohladijo.
1. Korak V srednjo ponev vlij približno 3/4 skodelice kokosovega mleka in BAM vanilijevo pasto. Kuhaj na močnem ognju in pogosto mešaj, dokler ne začne vreti. Takrat umakni kozico.
2. Korak V srednji skledi stepi preostalo 1/4 skodelice kokosovega mleka, rumenjaka, sladkor in koruzni škrob. Med intenzivnim mešanjem počasi vlij vroče mleko v jajčno mešanico. Mešanico zlij nazaj v ponev in kuhaj na močnem ognju. Pri tem nenehno mešaj, dokler se ne zgosti in zavre.
3. Korak Kuhano kokosovo kremo skozi cedilo prelij v majhno skledo. Plastično folijo položi neposredno na kremo, tako preprečiš, da bi se ne kremi naredila "kožica". Ohladi na sobno temperaturo in nato za nekaj ur kremo postavi v hladilnik.
1. Korak Beljake in sladkor dodaj v skledo in mešajte, dokler ne dobiš gladke zmesi. Posodo z beljaki in sladkorjem postavi nad lonec z 1-2 "vrele vode" ali vodno kopel in neprestano mešaj z metlico. Mešaj toliko časa, da zmes postane vroča in na dotik ni več zrnata (približno 3 minute). Pazi, da so beljaki res dobro ločeni od rumenjakov in da v posodi ali nastavkih za mešanje ni sledi masla. Tako preprečiš, da se meringa ne bi strdila.
2. Korak Na srednji stopnji mešalnika mešaj toliko časa, dokler se meringa ne strdi in ohladi (skleda ni več topla na dotik (približno 5-10 minut)). Počasi dodaj maslo narezano na kocke in mešaj toliko časa, da mešanica postane gladka. Dodaj kokosovo mleko v prahu, mandljev ekstrakt in mešaj toliko časa, do dobiš gladko in puhasto zmes.
1. Korak Prvo plast torte položi na stojalo za torte ali servirni krožnik. Na prvo plast torte nanesi tanek sloj maslene kreme. Kremo nanesi tako, da z njo narediš rahel rob. Pomagaj si z okvirjem pekača za torte. Sredino napolni s polovico kokosove kreme (približno 1/2 skodelice) in jo enakomerno razporedi. Potresi z približno dvema žlicama narezanih mandljev. Ponovi z naslednjo plastjo.
2. Korak Na vrh postavi še zadnjo plast torte. Obmaži jo s preostalo masleno kremo. Obmazano torto postavi na hladno za 20 minut. Če je ostalo še kaj maslene kreme, jo lahko uporabiš za še dodatno dekoracijo torte. Po želji lahko dodaš še Raffaello kroglice. Na stranice torte nežno pritisni še natrgan kokos in tvoja torta je končana.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,88 €
Skupaj:
16,92 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno