Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Panna cotta s pasijonko

  • (1)
  • Čas priprave: 35 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6
panna cotta s pasijonko

Panna cotta je sladica, ki jo brez težave pripravite vnaprej. Pred vami je klasičen recept za enostavno, bogato in kremasto italijansko panna cotto. Uporabite ga lahko vsakič, ko potrebujete impresivno, hitro sladico! Beseda panna cotta izvira iz italijanščine in pomeni "kuhana smetana". Sama priprava zahteva zelo malo sestavin. V bistvu gre za preprosto mešanico smetane, sladkorja in vanilije.

Dodamo ji še želatino, ki pomaga, da se zmes strdi in ustvari kremno konsistenco. Panna cotta bo tako bogatega okusa in svilnato gladke teksture.

Za svežino pa smo panna cotti dodali še BAM preliv pasijonka. Gre za izredno aromatičen sadež prijetno kiselkastega okusa in se kot tak odlično poveže s sladicami z nežno in sladko strukturo.

BAM nasvet: Ni se treba bati besede "želatina". Samo zato, ker je morda neznano, ne pomeni, da je zapleteno – in v resnici ni. Dodajanje želatine v vročo zmes je tisto, kar jo aktivira. Preden jo dodate v zmes se prepričajte, da se je popolnoma raztopila, torej mora biti gladka, brez grudic. Nato panna cotto ohlajajte še vsaj 4 ure in uspeh je zagotovljen.

Poleg panna cotte s pasijonko lahko pripravite še slavne cheesecake tortice z BAM mešanico za cheesecake in jim dodate osvežujoč okus pasijonke.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Panna cotta s pasijonko

  • Čas priprave: 35 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak V manjšo posodo nalijemo vodo in v njej raztopimo želatino. Pustimo stati 5-10 minut, da se zmehča.
2. Korak Medtem v srednji ponvi na srednjem ognju segrejemo smetano, sladkor, vanilijev strok in vanilijeva semena ter segrevamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Odstranimo z ognja in zavržemo strok vanilije. Med stepanjem vmešamo želatino in stepamo toliko časa, da postane gladka in raztopi. Če se želatina ni popolnoma raztopila, ponev vrnemo na štedilnik in na majhnem ognju nežno segrevamo, da se želatina popolnoma raztopi. Pazimo, da neprestano mešamo in nam mešanica ne zavre.
3. Korak Zmes s smetanoo vlijemo v štiri posamezne servirne posode. Hladimo vsaj 2-4 ure oziroma dokler se panna cotta popolnoma ne strdi. Če želimo, prelijemo z BAM prelivom pasijonka, s svežim sadjem, jagodami, jagodnim pirejem ali drugimi dodatki po izbiri. Panna cotto lahko pokrijemo s plastično folijo in hranimo do 3 dni.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,59 €
Skupaj:
5,31 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno