Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Lešnikova panna cotta

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
lesnikova panna cotta

Recept za okusno panna cottolešnikovim namazom by Mojačokolada.si. Namaz vsebuje vsaj 55% odličnih praženih lešnikov iz Piemonta, ki so znani po resnično bogatem lešnikovem okusu, ki zaznamuje ta namaz. Namaz je izdelan po odličnem receptu, ki ustvari kremast in gladek namaz polnega okusa.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.

Nepozabno sladko doživetje! Namaz ne vsebuje palmovega olja in je BREZ glutena. Idealen je za pripravo vrhunskih slaščic, kot nalašč je tudi za polnjenje rogljičkov, pit in drugih peciv.

Recept je nastal v sodelovanju z gurmanijekartako.

Če vam namesto lešnikov bolj ustreza toffe okus, lahko panna cotto s toffe prelivom pripravite po receptu, ki vas čaka tukaj.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Lešnikova panna cotta

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Lističe želatine pripravimo po navodilu proizvajalca (v hladni vodi, pribl. 7 minut).
2. Korak Med tem časom si pripravimo sladko smetano, ki ji dodamo sladkor in segrevamo toliko časa, da se ob robu posode pričnejo tvorit mehurčki. Smetana naj ne zavre, ampak le rahlo brbota. Kuhamo 5-7 minut, toliko da se nekoliko zgosti.
3. Korak Ko je želatina pripravljena jo dobro ožamemo in dodamo k vroči smetani. Mešamo, da se vsa želatina
4. Korak Odstavimo in smetano skozi cedilo prelijemo v večjo posodo (tako se bo hitreje ohladila).
5. Korak Ko se smetana ohladi na sobno temperaturo ji dodamo lešnikov namaz in maskarpone sir. Mešamo rahlo z lopatico, da bo krema čim bolj rahla.
6. Korak Kremo nadevamo v pripravljene kozarčke in pustimo, da se učvrsti (vsaj tri ure oz. še bolje preko noči).
7. Korak Pripravljeno lešnikovo panna cotto sem dopolnila še z ganachem temne čokolade in praženimi sekljanimi lešniki.
8. Korak Ganache pripravimo tako, da segrejemo sladko smetano (toliko, da se ob robu kozice pričnejo tvorit mehurčki) in ji dodamo temno čokolado. Odstavimo in počakamo, da se prične čokolada raztapljati. Premešamo, da dobimo gladko čokoladno kremo, ki jo enakomerno prelijemo na pripravljeno panna cotto. Posujemo jo s sekljanimi praženimi lešniki in po želji še dodatno okrasimo. Postrežemo ohlajeno.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno