Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Drobljenec z breskvami

  • Čas priprave: 1 ura 10 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
drobljencu z breskvami smo dodali se malo cimeta in ustvarili okusno a enostavno pripravljeno sladico

K receptu za drobljenec z breskvami dodamo malo mletega cimeta, ki da sladici nekaj toplih, začinjenih not. Da bo okus cimeta res intenziven, uporabimo še rjavi sladkor. Nadev, ki ga pripravimo z breskvami, izdatno naložimo na pripravljen drobljenec.

Na breskvah bomo v tem recpetu lupino sicer pustili, predvsem zato, ker se pri lupljenju breskev izgubi veliko kusnega sadnega okusa in čudovite rumene barve. Če pa vas lupina breskev moti, breskve kar pogumno olupite!

Bolj kot so vaše breskve zrele, slajša in okusnejša postane bo ta enostavna sladica.

BAM nasvet: Če boste za pripravo izbrali manjše breskve, ne preskočite uporabe limoninega soka, saj bo pomagal pri tem, da bodo breskve res sadnega in sočnega okusa.

Ob drobljenec postrezite še:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Drobljenec z breskvami

  • Čas priprave: 1 ura 10 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 6 velikih breskev, narezanih
  • 50 g sladkorja
  • Sok 1/2 limone
  • 1/2 žličke mletega cimeta
  • 1/2 žličke mletega ingverja
  • ščep soli
  • BAM vanilijeva pasta
  • 62 g moke
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke mletega cimeta
  • 115 g stopljenega masla
  • Vanilijev sladoled za serviranje

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejte na 180°C. V veliki skledi zmešajte breskve, sladkor, limonin sok, cimet, ingver in sol.

Nato pripravite preliv. V srednji skledi zmešajte moko, rjavi sladkor, sol in cimet. Prilijte stopljeno maslo in mešajte, dokler zmes ne postane podobna grobim drobtinam.

2. Korak

V velik pekač dodamo breskve, BAM vanilijevo pasto in limonin sok. Po breskvah enakomerno potresemo drobtin preliv. Pečemo, dokler preliv ne postane zlat in breskve brbotajo, 45 do 50 minut. Po želji postrezite toplo s sladoledom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,19 €
Skupaj:
10,71 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno