Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Churossi z jabolčnim ciderjem

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
tale recept je pa kot nalasc za jesen: lahki in zracni churrosi z jabolki okus pa bomo obogatili se s slano karamelno omako v katero jih bomo pomakali

Tale recept je pa kot nalašč za jesen: lahki in zračni churrosi z jabolčnim ciderjem, okus pa bomo obogatili še s slano karamelno omako v katero jih bomo pomakali.


A, kaj sploh so churrosi? Churros je sladica pripravljena iz cimetovega sladkorja, jabolčnega ciderja in slane karamele. Imajo hrustljabo zunanjost in mehko sredino, ki se kar stopi v ustih. Zunanjost in notranjost se odlično dopoljujeta s slano karamelno omako. Je sploh potrebno še kaj dodati? :)


Še nekaj idej za jesenske sladice s karamelno omako:




Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Churossi z jabolčnim ciderjem

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 125 g moke
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 1/8 čajne žličke mletih nageljnovih žbic
  • 1/8 čajne žličke mletega ingverja
  • 1/8 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
  • 235 ml jabolčnega ciderja
  • 4 žlice masla
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 1 žlica BAM vanilijeve paste
  • 150 g sladkorja
  • 1 jajce

Navodila za uporabo:

1. Korak

V veliko, globoko ponev ali lonec nalijemo 2 do 3 cm olja. Olje segrejemo na 190°C. Medtem v srednjo skledo presejemo moko in začimbe. V plitvi skledi zmešajte 3/4 količine sladkorja in dve žlički cimeta. V majhni ponvi na srednjem ognju zavremo jabolčni cider, maslo, rjavi sladkor, sol in BAM vanilijevo pasto. Dodamo mešanico moke in močno premešamo, da se sestavine povežejo med seboj. Zmes bo gosta. Pustimo, da se nekoliko ohladi.

2. Korak

Počasi vmešamo jajce in dobro stepemo. Zmes mora biti sijoča ​​in dokaj gosta. Testo pospravimo v dresirno vrečko, opremljeno z zvezdasto konico. Preizkusimo, če je olje dovolj vroče: churro mora plavati na vrhu olja in porjaveti na spodnji strani v približno 30 sekundah. Po potrebi prilagodimo toploto olja. Iz pripravljene mase pripravimo še preostale churrose. 

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-11,68 €
Skupaj:
105,12 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno