Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Browniji z marshmallow polnilom

  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
browniji z marshmallow polnilom

Browniji z marshmallow polnilom so narejeni z BAM temno čokolado, so vlažni, puhasti in neverjetno okusni. Piko na i pa jim doda še plast marshmallow moussa, ki ga pokrije tanka plast čokoladnega ganacha.

Še nekaj trikov in nasvetov pred samo pripravo:

  • vedno priporočamo uporabo kuhinjske tehtnice. Če je nimate, naj bo to vaš naslednji nakup. Recept uspe le, če se količin sestavin recepta dobro držimo.
  • Za pripravo brownijev smo uporabili velika jajca.
  • V tem receptu lahko uporabite velike ali majhne marshmallows penice. Pazite le, da so enakih barv, saj bo drugače tudi mousse polnilo pisanih barv.
  • Brownije hranite v hladilniku v dobro pokriti posodi in postrezite pri sobni temperaturi.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Namesto brownijev z marshmallow polnilom lahko pripravite tudi:

Mojačokolada.si - Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | Mojačokolada.si. BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Browniji z marshmallow polnilom

  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 120 g marshmallow penic
  • 250 g sladke smetane

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač 20x20 cm obložimo s papirjem za peko. V skledi zmešamo moko, BAM kakav v prahu in sol. V ločeno posodo dodamo čokolado, maslo in sladkor. Mešamo, dokler se sestavine ne raztopijo in zmes postane sijoča.
2. Korak Pustimo, da se zmes nekoliko ohladi, nato dodamo BAM vanilijevo pasto in jajca. Jajca dodajamo postopoma. Zmešamo še suhe sestavine. Testo za brownije enakomerno prelijemo v pripravljen pekač. Pečemo 25-30 minut, dokler zobotrebec ne pride ven večinoma čist (na njem mora ostati vsaj nekaj vlažnih drobtin). Pustimo, da se testo popolnoma ohladi, preden ga premažemo z marshmallow moussom.
3. Korak Pripravimo masrhmallow mousse. V skledo dodamo marshmallows penice in 80 gramov sladke smetane. Segrevamo, dokler se marshmallows popolnoma ne stopi. Pustimo, da se ohladi do mlačnega, medtem občasno premešamo. Preostalo količino sladke smetane stepemo, dokler na njen ne nastanejo mehki vrhovi. Z gumijasto lopatico vmešajte ohlajeno marshmallow kremo; zmes naj bo gladka in brez grudic. Prelijemo po ohlajenih brownijih in zgladimo v enakomerno plast. Pustimo, da se strdi.
4. Korak Pripravimo čokoladni ganache. V skledo damo BAM temno čokolado. V manjši ponvi segrejemo smetano, dokler ne začne rahlo vreti, nato jo prelijemo po čokoladi. Pustimo stati 2-3 minute, da se čokolada nežno zmehča, nato zmešamo, da dobimo gladko zmes. Čokoladni ganache prelijemo čez strjen marshmallow mousse in pustimo, da se ohladi.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno