Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Bavarska krema

  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8
kaj sploh je bavarska krema bavarska krema je krema – mesanica mleka jajc in sladkorja zgoscena z zelatino in posvetljena s stepeno smetano

Bavarska krema je klasična nemška sladica, v francoščini poznana kot "crème bavaroise". Njeno poreklo je francosko, njen recept je prvi zapisal francoski kuhar visoke kuhinje Marie Antoine Carême v začetku devetnajstega stoletja.


Sladica je postala izjemno priljubljena na Bavarskem in po vsej Nemčiji. Bavarsko kremo postrežemo ohlajeno kot samostojno sladico ali pa jo uporabimo v raznih pecivih, tortah in drugih pekovskih izdelkih (namaz ali kot nadev, izvlečen iz dresirne vrečke).


Med pripravo bavarske kreme bomo pprestopili kar nekaj stopenj – a, brez skrbi, nobena ni zapletena. Jajčno kremo bomo pripravili s toplim mlekom, ki mu boste dodali namočeno želatino, da se bo lepo stopila. Nazadnje, ko se zmes ohladi, vanjo stresemo stepeno smetano in jo preložimo v modelčke ali servirne kozarce.


BAM nasvet:
 če boste bavarsko kremo postregli v kalupih, le-teh ne puščajte predolgo v topli vodi. Če to storimo, se bo več želatine utekočinilo in bavarska krema bo začela izgubljati ustaljeno strukturo. Dovolj bo med 30 do 45 sekund.


Bavarsko kremo
lahko uporabimo tudi kot polnilo za krofe ali druge sladice.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Bavarska krema

  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8

Sestavine:

  • 4 rumenjaki
  • 200 g sladkorja
  • 2 lističa želatine (+hladna voda za namakanje)
  • 470 ml mleka
  • 2 žlički BAM vanilijeve paste
  • 480 ml sladke smetane za stepanje
  • sveže sadje in zelišča po potrebi za vrh sladice (neobvezno)
  • sladkor v prahu, med, agavin sirup, sadni sirup (neobvezno)

Navodila za uporabo:

1. Korak

Rumenjake s sladkorjem penasto stepemo. Želatino prelijemo s hladno vodo in počakamo, da se razmoči. Mleku dodamo BAM vanilijevo pasto. Na zmernem ognju v globoki ponvi segrejemo mleko, da rahlo zavre.

2. Korak

Znižamo ogenj in rumenjakovi mešanici dodamo le zajemalko mleka ter mešamo, da se premeša. To se imenuje kaljenje. Mleko razredči rumenjake in prepreči, da bi se njihove beljakovine povezale in rumenjaki kuhali. Mleku na nizkem ognju dodamo mešanico temperiranih rumenjakov. Stepamo, ko to počnete. Nadaljujemo z nežnim mešanjem nekaj minut in odstavimo z ognja.

3. Korak

V toplo kremo dodamo razmočeno želatino in stepamo, da se lepo stopi. Dobljeno zmes prestavimo v posodo za mešanje in jo postavimo na stran, da se ohladi. Medtem ko se ohlaja, pripravimo modelčke ali desertne kozarčke ipd., ter stepemo smetano. Stepeno smetano vmešamo v ohlajeno kremo. Prenesemo v modele, pokrijemo in postavimo v hladilnik, da se strdi.

4. Korak

Pustimo, da se bavarska krema hladi med 6 do 8 ur, za najboljše rezultate ohlajamo čez noč ali celo malo dlje. Manjše porcije se strdijo hitreje. Postežemo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,19 €
Skupaj:
10,71 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno