Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Babičina torta

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
babicina torta

Babičina torta je klasična toskanska sladica. Babičina torta je sestavljena iz krhkega dna pripravljenega iz krhkega testa s pinjolami, ki obdaja mehak nadev iz kreme in izdatnim posipom sladkorja v prahu.

Po zgodbi naj bi se babičina torta rodila iz domišljije florentinskega kuharja. Gostje so ga izzvali, da ustvari novo sladico z le nekaj sestavinami. Izziv sprejet in pred vami je recept za babičino torto, ki vsebuje le nekaj sestavin, a je kljub temu zelo okusna. Od preproste torte se babičina torta loči po robu, ki mora biti visok vsaj pol centimetra in plast krhkega testa, ki pokrije torto.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.

Popolna torta, ki jo lahko pojeste kot prigrizek, lahko si jo privoščite kot energije poln zajtrk ali kot je to najpogosteje: kot sladico po koncu obroka. Lahko jo pripravite tudi kot darilo za rojstni dan ali postrežete kot sladico za rojstni dan.

Babičina pita je sestavljena iz krhkega testa, zato zanjo veljajo enaka pravila kot za pripravo testa jabolčne pite. Trike in nasvete najdete tukaj.

Mojačokolada.si - Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | Mojačokolada.si. BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Babičina torta

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • 450 g moke
  • 160 g sladkorja
  • 2 jajci srednje velikosti
  • 7 g pecilnega praška
  • 200 g neslanega masla
  • lupinica ene limone
  • 80 g pinjol
  • sladkor v prahu

Navodila za uporabo:

1. Korak Hladno maslo iz hladilnika narežemo na koščke in mu dodamo moko. Mešamo toliko časa, da dobimo pesku podobno strukturo. Zmes nato prestavimo v skledo ali na desko za pecivo, na sredini naredimo luknjo in vanjo dodamo sladkor, jajca in limonino lupinico. Z rokami mešamo toliko časa, da je testo kompaktno. Testo oblikujemo v hlebček, rahlo sploščimo in za 30 minut prekrito s folijo postavimo v hladilnik.
2. Korak Pripravimo kremo. V ponev vlijemo mleko in dodamo BAM vanilijevo pasto. Pustimo, da rahlo zavre. V ločeni skledi razbijemo jajca in v zmes dodamo rumenjak. Dodamo še sladkor in premešamo. Dodamo še presejano moko in koruzni škrob, nato pa mešanico dodamo k jajcem. Ko mleko zavre, posodo odstavimo z ognja in v mešanico jajc in moke, vlijemo malo mleka. Dobro premešamo, nato ponev s preostankom mleka pristavimo nazaj na ogenj in prilijemo vso zmes z jajci. Kremo kuhamo na majhnem ognju, nenehno mešamo, da ne nastanejo grudice. Krema je pripravljena, ko se zgosti. Kremo nato prenesemo v skledo in pokrijemo s prozorno folijo, ki naj se dotika kreme. Pustimo, da se ohladi.
3. Korak Krhko testo vzamemo iz hladilnika in ga položimo na rahlo pomokano delovno površino. Z valjarjem razvaljamo na debelino približno pol centimetra. Izrežemo dva kroga, od katerih je eden nekoliko večji. Z večjim kolutom obložimo dno in robove namaščenega in pomokanega modela. Spodnji del pite prebodemo z vilicami. V pekač sedaj vlijemo še hladno kremo. Kremo nanesemo enakomerno. Pito prekrijemo z drugim krogom krhkega testa. Robove dobro zapremo in odstranite odvečno krhko testo. Površino babičine torte prebodemo z vilicami. Po površini enakomerno razporedimo še pinjole.
4. Korak Pečico segrejemo na 160°C. Pito položimo na najnižjo rešetko pečice in jo v segreti pečici pečemo 50 minut. Nato temperaturo pečice povečamo na 180°C, jo prestavimo na srednjo rešetko in babičino torto pečemo še 10 minut Babičino torto nato odstranimo iz pečice in pustimo, da se pred odstranjevanjem iz modela hladi vsaj 4 ure. Površino potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno