Krema za obmazovanje tort ali ganache krema

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 6
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(2)

Vsi vemo, da še tako dobre sladice izgledajo popolno šele takrat, ko jim dodamo dekoracijo. Ena izmed njih je tudi ganache krema. Pripravimo jo lahko na več načinov, kar je najbolj pomembno pa je to, da se pri pripravi držiš vedno enakega postopka. Tokrat poleg sestavin, s tabo delim še par nasvetov, s katerimi bo tvoj ganache zagotovo uspel


S čokolado za kuhanje sicer dobiš dober ganache, ampak prava čokolada, ki vsebuje kakavovo maslo, mu bo dala boljši okus. Pazi, da ganache ne pride v stik z vodo. Vedno ga hrani v plastični posodi ali posodi primerni za mikrovalovno pečico, da ga lahko po potrebi pogreješ in tako tudi zmehčaš. Količina, navedena v receptu, je dovolj za obmazanje 2 velikih tort, premera 26cm. Lahko zadostuje za obmazanje tudi 3 tort, odvisno od debeline obmaza, premera in višine torte. Ob tej količni dobiš skoraj vedno nekaj ostanka, saj je za udobno obmazovanje potrebno več ganacha, kot se ga dejansko porabi. Višek pa lahko shraniš v zamrzovalniku.

Zdaj, ko znaš obmazati torto, pa za oblivanje pripravi še svoj najljubši okus torte.

Sestavine

Sestavine za ganache iz temne čokolade
  • 100 g narezanega neslanega masla sobne temperature
Sestavine za ganache iz bele čokolade
  • 100 g na koščke narezanega neslanega masla sobne temperature

Navodila za pripravo

Postopek priprave ganacha iz temne čokolade
1. Korak
Segrej sladko smetano do vretja in jo pusti vreti še par sekund.
2. Korak
Segreto sladko smetano vlij na čokolado in mešaj z metlico toliko časa, da se vsa čokolada stopi.
3. Korak
Dodajaj koščke masla in mešaj dokler ne dobiš gladke zmesi.
4. Korak
Pokrij s prozorno folijo in pusti na sobni temperaturi, da se ohladi.
Postopek priprave ganacha iz bele čokolade
1. Korak
Segrej sladko smetano do vretja in jo pusti vreti še par sekund.
2. Korak
Segreto sladko smetano vlij na čokolado in mešaj z metlico toliko časa, da se vsa čokolada stopi.
3. Korak
Dodajaj koščke masla in mešaj dokler ne dobiš gladke zmesi.
4. Korak
Pokrij s prozorno folijo in pusti na sobni temperaturi, da se ohladi.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Čokoholik Mojačokolada

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.