Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Slivova pita

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
slivova pita izvira iz svabskega mesta augsburg in velja za pristno bavarsko kulinaricno specialiteto strezejo jo tudi med oktoberfestom

Ena najljubših nemških sladic, Zwetschgenkuchen, je zelo priljubljena tudi v sosednji Avstriji in Švici. Slivova pita izvira iz švabskega mesta Augsburg in velja za pristno bavarsko kulinarično specialiteto. Strežejo jo tudi med Oktoberfestom.

Slivova pira je posejana s svežimi slivami in je kot takšna lahka, sočna in bo odličen spremljevalec močne kave, desertnih vin ali nekaterih nemških vrst piva. Mnogi jo imajo za poletno sladico, saj sezona sliv traja od maja do oktobra.

Sestavine, ki jih bomo uporabili za pripravo slivove pite:

  • Slive. Za najboljše rezultate uporabite sveže, zrelo sadje. 
  • Jajca. V tem receptu se izogibajte uporabi zelo velikih jajc.
  • Sladkor. V tem receptu bomo uporabili rjavi sladkor, saj testu doda globino okusa sladkobo. Prav tako mu da temnejšo barvo.
  • Maslo. Če vaše slive niso zelo sočne, lahko polovico zahtevanega masla nadomestite z oljčnim oljem in pita bo imela še bolj vlažno strukturo.
  • Vanilija. Vanilija bo testo prepojila z okusom.
  • Cimet. Zaradi grelne, dišeče začimbne arome. Po želji lahko nadomestite ali dodate muškatni orešček.
  • Soda bikarbona, ker pomaga testu vzhajati.
  • Sol.

Slivova pita se dobro razume tudi z jabolčno pito ali ocvrtimi jabolčnimi obročki.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Slivova pita

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 300 g sliv
  • 140 g stopljenega masla
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 1 žlička BAM vanilijeve paste
  • 1/2 žličke cimeta
  • 5 jajc
  • 240 g moke
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 1/2 žličke soli sladkor v prahu (po potrebi za posip po piti)

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 180°C. Namastimo pekač za pito s premerom 25 cm. Slive operemo in razpolovimo, odstranimo peščišča in narežemo na kolesca. Stopljeno maslo, sladkor, BAM vanilijevo pasto in cimet penasto stepemo, da zmes postane kremasta. Med nenehnim stepanjem postopoma dodajamo jajca in stepamo, da postanejo zračna.

2. Korak

Moko presejemo, zmešamo s sodo bikarbono in soljo ter jo ročno, z lopatko ali leseno žlico, postopoma vmešamo v maso. Testo prelijemo v pekač za pite. Pogladimo z lopatko ali hrbtno stranjo žlice in rezine sliv razporedimo po vrhu v koncentričnem vzorcu, začnemo na sredini in se pomaknemo proti obodu.

3. Korak

Pečemo 50 minut. Odstranimo pito iz pečice in pustimo, da se nekaj minut ohladi, preden jo vzamemo pekača. Slivovo pito potresemo s sladkorjem v prahu (po želji).

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,19 €
Skupaj:
10,71 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno