Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Raffaello cupcakes

  • Čas priprave: 1 ura 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 21
ce iscete recept za slastne kolacke raffaello ste na pravem mestu sestavljeni so iz rahlega mandljevega biskvita s kokosom in polnjeni z vaniljevo kremo

Če iščete recept za slastne kolačke Raffaello, ste na pravem mestu. Sestavljeni so iz rahlega mandljevega biskvita s kokosom in polnjeni z vaniljevo kremo. Da so pa še bolj slastni, so nabrizgani z vaniljevo kremo rahle kokosove arome. Si lahko sploh želimo več? Kuhanje vaniljeve kreme sem si poenostavila z BAM vaniljevo pasto, ki je odličen nadomestek stroku. Da pa bodo kolački res aromatični, uporabimo mlete mandlje za domačo peko, in ne tiste blanširane, ki so fino mleti. 


Recept je del BAM knjige receptov: Sladki prigrizki.


Namesto Raffaello cupcakes, lahko pripravite tudi Raffello kroglice ali čokoladne kroglice.


S sestavinami lahko pripravite 12 kolačkov.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Raffaello cupcakes

  • Čas priprave: 1 ura 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 21

Sestavine:

  • 40 g masla
  • 500 ml mleka
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 30 g škroba
  • 1 jajce (velikostni razred M)
  • 2 stiska BAM vaniljeve paste
  • 4 rumenjaki (velikostni razred M)
  • 55 g stopljenega in ohlajenega kokosovega masla/olja
  • 80 ml mleka
  • 1 jajce (velikostni razred M)
  • 70 g kristalnega sladkorja
  • 80 g gladke moke
  • 35 g mletih mandljev
  • 5 g pecilnega praška
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 15 g kokosove moke

Navodila za uporabo:

1. Korak

Najprej pripravimo vaniljevo kremo, saj se mora dobro ohladiti. V kozici na srednji temperaturi zavremo mleko. Rumenjake, jajce, sladkor, škrob in vaniljo gladko zmešamo. Vrelo mleko odstavimo in mu med stalnim mešanjem prilivamo jajčno zmes. Pristavimo in kuhamo tako dolgo, da ponovno zavre in vre vsaj dve minuti. Ves čas mešamo z metlico. Kuhano kremo odstavimo in vmešamo maslo. Pokrijemo jo s plastično folijo, tako da se je dotika, in popolnoma ohladimo.

2. Korak

Sledi priprava biskvitne mase. V manjši posodi z metlico dobro premešamo vse suhe sestavine. V drugi, večji posodi, z ročnim mešalnikom zmešamo jajce, mleko in kokosovo olje. Suhe sestavine dodamo k mokrim in z ročnim mešalnikom zmešamo ravno toliko, da se sestavine lepo povežejo.

3. Korak

Pečico segrejemo na 160°C. Pekač za mafine obložimo s papirčki za peko. Slaščičarski kremi odvzamemo približno 450 g in damo na hladno, z ostalo kremo pa napolnimo dresirno vrečko z okroglim nastavkom. Vsak papirček napolnimo z eno žličko mase, na sredino nabrizgamo kupček vaniljeve kreme in pokrijemo z eno žličko mase, ki jo razporedimo z žličko (krema, ki morebiti kuka iz mase, se bo med peko zravnala). Masa zadošča za 12 lepih, ravnih kolačkov, primernih za brizganje.

4. Korak

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut. Pečene kolačke vzamemo iz pečice in 5 minut ohlajamo v pekaču. Kolačke nato popolnoma ohladimo na mreži.

5. Korak

Sir mascarpone gladko zmešamo s kokosovo aromo, sladkorjem in vaniljevo kremo. Kremo prestavimo v dresirno vrečko z velikim zvezdastim nastavkom in jo nabrizgamo na ohlajene mafine.

6. Korak

Nabrizgane mafine posipamo z mandljevimi lističi in kokosovo moko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,37 €
Skupaj:
21,33 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno