Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Panna cotta s toffe omako

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
panna cotta s toffe omako

Panna cotta je italijanska klasika. Panna cotta je preprosta in vsestranska sladica in lahko postane vaša najljubša za takrat, ko je potrebno ohraniti preprostost, a hkrati navdušiti. Panna cotta sodi v kategorijo "hitro pripravljenih" sladic. Lahko jo pripravite tudi dan ali dva vnaprej, za kremno ozadje pa lahko uporabite celo vrsto prelivov.

Panna cotta v tem receptu je oblita s toffe prelivom. Ob samem poimenovanju kremnega toffe preliva nastane kar malo zmede, saj se pravilno napiše toffee, a velikokrat vidimo izraz toffe, zato  bomo v tem receptu uporabili izraz toffe, ki je vsem dobro poznan.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust

BAM preliv toffe karamela je pripravljen s kakavovim maslom, ki poskrbi za bogat okus in kremno strukturo. Poln okus preliva toffe karamela, ki spominja na okus Snickers čokoladic, doda okus polnilu za torte, brez težav ga lahko uporabite za popestritev zajtrkov kot so kosmiči, palačinke ali puhasti vaflji. 

Za obogatitev okusa panna cotte smo uporabili BAM vanilijeve stroke. Očarali bodo s svojim bogatim vanilijevim okusom, omamnim vonjem in svojo pravo aromo. Z dodanimi semeni so vanilijevi stroki primerni za pripravo sladic, kjer želimo nadušiti tako z okusom kot izgledom.

Če vam namesto toffe okusa bolj ustreza okus lešnikov pa lahko panna cotto z lešniki pripravite po receptu, ki vas čaka tukaj.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Panna cotta s toffe omako

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Lističe želatine damo v skledo, napolnjeno s hladno vodo. Namakamo jih približno 10 minut oziroma dokler se ne zmehčajo. Smetano, mleko in semena vanilijevega stroka damo v skodelico in sregrejemo skoraj do vretja.
2. Korak Dodamo morsko sol in premešamo. Ožete lističe želatine dodamo v kremo s smetano in vanilijevim strokom. Dobro premešamo, da se žaletina popolnoma raztopi.
3. Korak Zmes precedimo v kozarce ali pripravljene modele za panna cotto. Preden postrežemo, ohlajamo vsaj 4 ure. BAM preliv Toffee karamela damo v posodo in ga segrejemo le toliko, da se rahlo stopi. Nato ga prelijemo čez panna cotto in postrežemo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno