Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Limonina torta

  • Čas priprave: 55 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17
limonina torta

Poleg okusa in teksture je ta limonina torta priljubljena tudi zaradi lahkotne strukture. Osvežilno limonino torto ustvarijo osnovne sestavine, vključno z osnovo iz kremastega masla + sladkorja, jajc, limone, mleka in moke. 

Da bo bisvit limonine torte res puhast, je potrebno uporabiti presejano večnamensko moko. Če moko pred uporabo presejemo, jo v bistvu prezračimo in tako ustvarimo puhasto strukturo biskvita. 

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10 % popust na celotni nakup.

Limonina torta mora biti res osvežilna, zato ji bomo dodali še masleno kremo z limonami. Dobili jo bomo tako, bomo smo limonini masleni kremi dodali kremni sir in malo dodatnega sladkorja. Rezultat bo kremna in maslena glazura iz limoninega kremnega sira.

Namesto limonine torte lahko pripravite tudi:

Mojačokolada.si - Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | Mojačokolada.si. BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Limonina torta

  • Čas priprave: 55 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • 355 g presejane večnamenske moke
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 230 g neslanega masla sobne temperature
  • 350 g sladkorja
  • 3 velika jajca sobne temperature
  • 2 čajni žlički BAM vanilijeve paste
  • 240 ml mleka sobne temperature
  • 1 zvrhana žlica limonine lupine
  • 80 ml svežega limoninega soka

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Namastimo tri pekače za torte premera 20 cm. Če nimate treh pekačev, lahko spečete en biskvit in ga nato razdelite na tri enakomerne dele. Pekače obložimo s papirjem za peko. Moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol zmešamo. Maslo in sladkor stepemo pri visoki hitrosti, da dobimo gladko in kremasto zmes, to je približno 3 minute. Jajca in BAM vanilijevo pasto stepamo pri visoki temperaturi. Postopoma dodajamo suhe sestavine, moč mešanja naj bo nizka. Dodamo še mleko, limonino lupinico in limonin sok ter mešamo, dokler se sestavine ne povežejo medseboj. Testo bo malo gosto.
2. Korak Testo enakomerno vlijemo v pekače za torte. Pečemo približno 21-26 minut oziroma toliko časa, da bodo pečeni. Pustite, da se vsi trije biskviti popolnoma ohladijo v pekačih. Biskviti za torto morajo biti sestavljanjem popolnoma ohlajeni. Naj bodo puhasti, a ne predebeli, približno 2,5 cm.
3. Korak Naredimo kremo. Ponovno pri najvišji hitrosti mešalnika stepemo maslo. Dodamo kremni sir in stepamo, dokler zmes ni popolnoma gladka. Pri nizki temperaturi mešalnika dodamo še sladkor v prahu, limonin sok in BAM vanilijevo pasto. Z navišjo hitrostjo mešanja vse skupaj stepamo še 3 minute. Če je krema preredka, dodamo še več sladkorja v prhau. Če je pregosta, dodamo še več limoninega soka. V vsakem primeru pa obvezno dodajte še ščep soli.
4. Korak Prvo biskvitno plas postavite na stojalo za torte, vrtljivi krožnik za torte ali servirni krožnik. Po vrhu enakomerno prekrijte s približno eno tretjino kreme (nekaj je prihranite za dekoracijo). Ponovimo še s preostalima dvema plastema biskvita. Preostalo kremo namažemo po vrhu in ob straneh torte. Pred rezanjem limonino torto ohladite za vsaj 30-45 minut.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno