Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Jabolčni drobljenec

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0
jabolcni drobljenec bo s toplimi lepljivimi jabolki s cimetom in ovsenim prelivom iz rjavega sladkorja jed za katero boste porabili polovico manj casa in truda kot za tradicionalno jabolcno pito

Jabolčni drobljenec bo s toplimi lepljivimi jabolki s cimetom in ovsenim prelivom iz rjavega sladkorja, jed, za katero boste porabili polovico manj časa in truda kot za tradicionalno jabolčno pito. Zakaj vam bo recept za jabolčni drobljenec res všeč? 

Priprava je enostavna in veliko lažja od priprave jabolčne pite. Drobljeni so precej nezahtevni in za pripravo ne potrebujemo nepoznanih sestavin. Večina sestavin, ki jih zahteva recept, uporabimo v obeh plasteh. 

Priprava brez jajc.

Kratek čas hlajenja. Ne glede na to, kako vsi obožujemo domačo jabolčno pito, se le ta kar nekaj časa ohlaja.Če pa si vseeno želite pripraviti domačo jabolčno pito pa recept čaka tukaj. Skozi trik ali dva, ki ga najdete tukaj pa bo priprava zagotovo uspela.


Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Jabolčni drobljenec

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0

Sestavine:

  • 8 srednje velikih olupljenih jabolk, narezanih na 2,5 cm koščke, debele med 0,5 do 1 cm
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 30 g večnamenske moke
  • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 1/2 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
  • 1/4 čajne žličke soli

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo 180°C. Pekač velikosti 33 x 23 x 5 cm rahlo namastimo.

2. Korak

Vse sestavine za nadev zmešamo v veliki skledi, nato pa jih razporedimo v pekač.

3. Korak

Pripravimo glazuro. V srednji skledi zmešamo moko, rjavi sladkor in cimet. Z rezalnikom za pecivo ali vilicami narežemo maslo, dokler zmes ne postane super drobtinasta. Vmešamo ovsene kosmiče. Potresemo čez nadev.

4. Korak

Pečemo 45 minut oziroma dokler preliv ni zlato rjav in sadni sok ne začne brbotati po robovih. Odstranimo iz pečice, postavimo na rešetko in pustimo, da se ohladi vsaj 5 minut, preden postrežemo. Postrezite toplo, sobne temperature ali hladno – navadno ali s slano karamelo in/ali vaniljevim sladoledom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,19 €
Skupaj:
10,71 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno