Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Enostaven cheesecake z jagodami

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
enostaven cheesecake z jagodami

Enostaven cheesecake je jagodna torta, ki združuje izjemno kremast nadev iz jagod, cheesecake kremo in hrustljavo, slano in sladko piškotno dno. Nadev za enostaven cheesecake je narejen iz kremnega sira, kateremu smo dodali prave jagode. Da bi dobili dovolj sadnega okusa, najprej zmečkajte in šele nato narežite jagode. To je sicer dodaten korak, vendar se popolnoma splača. 

Je to recept za jagodni cheesecake? Je to recept za pripravo jagodne pite? Ni ne eno, ampak oboje.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.

Če sledite korakom priprave boste dobili cheesecake nadev z jagodami, ki ima okus jagodnega moussa. Nahaja se v slani in sladki skorji iz piškotnega dna. Nadev z jagodami lahko pripravite po predlaganih sestavinah, lahko pa si postopek še dodatno poenostavite z BAM mešanico za cheesecake. Če boste uporabili mešanico, le dodajte jagode in tako boste dobili kremni cheesecake nadev.

BAM nasvet: za piškotno dno smo uporabili preste, ki dodajo slanost in graham krekerje, ki poskrbijo za hrustljavost. Da bodo okusi res takšni kot morajo biti, je pri pripravi piškotnega dna potrebno uporabiti oboje, tako preste kot krekerje.

Chessecake lahko pripravite na več različnih načinov. Par idej dodajamo spodaj:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Enostaven cheesecake z jagodami

  • Čas priprave: 1 ura 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 50 g zdrobljenih prest
  • 100 g graham piškotnih drobtin
  • 40 g sladkorja
  • 75 g neslanega masla

Navodila za uporabo:

1. Korak S kuhalnico ali mešalnikom v drobtine zmeljemo preste in graham krekerje. V srednji skledi zmešajte drobtine, sladkor in stopljeno maslo, dokler se ne povežejo. Mešanica bo gosta, groba in peščena. Zmes pritisnite na dno in navzgor ob straneh pekača s premerom 23 cm.
2. Korak V pečici ogreti na 180°C piškotno dno za cheesecake pečemo 15-16 minut. Nato piškotno dno odstranimo iz pečice in pustimo, da se ohladi. Ohlajamo približno 30 minut. Medtem pripravimo jagodni pire.
1. Korak Jagode popolnoma pretlačimo v pire. Predlagana količina zadostuje za 1,5 do 2 skodelici pireja. Jagodni pire precedimo skozi fino mrežasto cedilo, ga z žlico potisnemo navzdol in premešamo skozi cedilo. Semena, ki so ostala na cedilu, odstranimo. Med občasnim mešanjem na nizkem in srednjem ognju kuhamo precejen pire, dokler se ne zgosti. To traja vsaj 25-35 minut, lahko traja tudi dlje, odvisno od vaše ponve ali sočnosti jagod. Pireju ali reduciranemu pireju ne dodajamo sladkorja – to so samo čiste jagode. Pred uporabo v cheesecake nadevu pustimo, da se popolnoma ohladi na sobno temperaturo.
1. Korak Hladno smetano stepemo v trd sneg in damo na stran. Z ročnim mešalnikom ali samostojnim mešalnikom, opremljenim z metlico ali nastavkom za lopatico, stepamo kremni sir na srednji hitrosti, dokler ne masa ne postane popolnoma gladka in kremasta. Po potrebi z gumijasto lopatico strgamo po straneh in po dnu posode. Dodamo ohlajen reduciran jagodni pire, sladkor v prahu in BAM vanilijevo pasto ter stepamo na srednji visoki hitrosti, da se sestavine povežejo. Masa mora biti kremasta in gladka. Pazimo, da ni velikih grudic kremnega sira. Če so grudice, stepamo do gladkega.
2. Korak S pomočjo mešalnika pri nizki hitrosti ali z gumijasto lopatico dodamo stepeno smetano v nadev za cheesecake in mešamo toliko časa, da se poveže. Mešamo počasi, saj ne želimo izprazniti vsega zraka v stepeni smetani. Nadev razporedimo v ohlajeno piškotno dno. S pomočjo lopatice zgladite vrh. Tesno pokrijte s plastično folijo ali aluminijasto folijo in postavite v hladilnik za najmanj 8 ur. Za najboljše rezultate je najbolje vsaj 12 ur. Dlje ko je v hladilniku, boljša bo njegova struktura. Ne priporočamo uporabe zamrzovalnika. Nato mu dodajte še dekoracijo in postrezite!
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno