Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Dvojni čokoladni mafini z malinami

  • Čas priprave: 35 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
dvojni cokoladni mafini z malinami

Dvojni čokoladni mafini z malinami bodo postali vaša nova najljubša možnost zajtrka, prigrizka v službi ali pomirjujoče večerje. Čokoladni mafini po našem receptu bodo tako sočni, polni čokoladnega okusa in prepredenimi s sočnimi malinami in koščki temne čokolade.

Za res pravo sočnost in nežno teksturo smo za pripravo čokoladnih mafinov uporabili jajce, olje, kislo smetano in mleko. To bo dalo mafinom pravo piko na i, da bodo res bogatega okusa in mehke strukture.

Za pravo čokoladno barvo in okus smo k suhim sestavinam dodali BAM kakav v prahu, sladkor in sodo bikarbono. Če pri pripravi uporabite kakav, ki nima dodanega sladkorja, bodo čokoladni mafini dobili bolj kompleksen čokoladni okus.

Za pripravo uporabite zamrznjene maline, ker jih je lažje vmešati v čokoladno zmes. Sveže maline so zelo občutljive in bodo kot takšne hitro izgubile svojo obliko. Lahko pa namesto zmrznjenih malin uporabite BAM preliv malina in v vsak modelček za mafine dodate po eno čajno žličko.

Pripravite lahko tudi:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Dvojni čokoladni mafini z malinami

  • Čas priprave: 35 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejte na 200ºC. Pekač za mafine, ki je primeren za peko 12 mafinov premažite ali poškropite z maslom ali pa v pekač nastavite papirčke za peko mafinov. V ločeni skledi zmešajte moko, sladkor, BAM kakav v prahu, sodo bikarbono in sol. Mešajte z metlico. Na sredini mešanice naredite luknjico. V ločeni skledi zmešajte kislo smetano, mleko, olje, jajce in BAM vanilijevo pasto. Ponovno premešajte z metlico, da se sestavine povežejo.
2. Korak Mešanico kisle smetane, mleka, jajc, olja in BAM vanilijeve paste vlijte v mešanico moke in ostalih suhih sestavin. Mešajte s silikonsko lopatico, dokler se suhe sestavine povežejo z mokrimi. Dodajte BAM temno čokolado in maline. Če boste uporabili BAM preliv malina, ga dodajte šele potem, ko boste pekač za mafine napolnili s čokoladno maso. Nadaljujte z mešanjem, dokler ne ostane vidnih le nekaj črt suhe moke.
1. Korak Čokoladno maso nato enakomerno porazdelite med pripravljene papirčke za mafine. Pecite med 18 do 20 minut oziroma dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne bo čist. Čokoladne mafine nato ohladite v pekaču (približno 5 minut), nato jih prenesite na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Lahko pa jih postrežete še rahlo tople. Po želji. Pa dober tek! ;)
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno