Zagrebška rezina

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 7
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Recept za pripravo zagrebške rezine. Sladica, ki premami vsakega. Ena in edina, to je zagrebška rezina, narejena z BAM temno čokolado.

BAM temna čokolada vas bo navdušila s svojo univerzalnostjo, saj jo resnično lahko uporabimo pri večini čokoladnih receptov. Idealna je tako za pripravo krem, ganašov, mousse-ov, sladoledov, piškotov, biskvitov in drugih kremastih čokoladnih struktur. Uporabimo jo lahko tudi za modeliranje in pripravo čokoladnih dekoracij.

ČOKOtip: namesto vanililijeve kreme lahko uporabite tudi BAM - mešanico za vanilijevo kremo.

Sestavine

Sestavine
  • zavitek listnatega testa
  • 1/2 l sladke smetane za stepanje
  • 1 vanilijeva krema
  • 0,8 l hladnega mleka

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Odtaljeno listnato testo razvaljamo v približno dve velikosti pekača in razpolovimo. Prestavimo ga v pekač ter dobro prepikamo z vilicami. Naj sega malo čez rob, ker se med peko skrči.Pečemo 10 minut na 200 stopinjah.
2. Korak
Vanilijevo kremo pripravimo po navodilih z embalaže, oziroma jo pripravimo sami. Za še boljši okus dodamo malo ruma. V visoki posodi stepemo sladko smetano. Z dodatkom rastlinske smetane bo le-ta čvrstejša. Pečeno testo po potrebi zravnamo z nožem in obrezke prihranimo.
3. Korak
Eno plast testa narežemo na kvadratke. Tako kasneje čokoladna glazura ne bo pokala in tudi rezine bomo lažje jemali s pladnja. V pekač ali na pladenj damo prvi list testa in ga namažemo z vanilijevo kremo. Nanjo nanesemo smetano. Priporočeno razmerje v višini nadeva je 2/3 kreme in 1/3 smetane.
4. Korak
Pokrijemo s kvadratki drugega lista listnatega testa. Od morebitnih obrezkov testa in ostanka kreme ter smetane si za bonus lahko pripravimo še sladico v lončku. Raztopimo čokolado s koščkom masla. Za svilnati lesk lahko dodamo tudi par kapljic mleka.
5. Korak
Rezine prelijemo s čokoladno glazuro in poravnamo površino. Na hladnem naj počivajo nekaj ur, nato jih postrežemo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.