Vaniljeva krema s kivijem v kozarcu

Čas priprave 1 ura 50 min
Št. sestavin: 14
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Vanilijeva krema s kivijem v kozarcu je hitra in okusna sladica. Vanilija in kivi sta edinstven par: kivi vaniljevo kremo poživi, vanilijeva krema pa blaži njegovo kislost. Vanilijeva krema je sladica pripravljena v kozarcu. V kozarcu se tako skriva kivijev žele, ki ga pokriva slastna vaniljeva krema.

Vanilijevo kremo lahko pripravimo na dva načina: pripravljena je lahko z BAM vaniljevo pasto, ki je bogatega okusa in omamnega vonja, izdelana pa je iz pravega ekstrakta bourbonske vanilje iz Madagaskarja.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Lahko pa malo "pogoljufamo" in jo pripravimo z BAM mešanico za vanilijevo kremo. Mešanica ustvari kremo, ki je bogatega vanilijevega okusa ter kremaste in gladke teksture. Priprava je popolnoma enostavna, saj vanilijeve kreme ni potrebno kuhati, zmešamo jo le s hladnim mlekom.

Recept za vanilijevo kremo s kivijem v kozarcu je povzet po BAM knjigi receptov - Sladki prigrizki.

Sestavine recepta so primerne za 6 kozarcev po 2,5 dcl.

Vanilijevo kremo lahko uporabite tudi kot polnilo za tradicionalne krofe ali sadne košarice.

Kako pripraviti vanilijevo kremo s kivijem v kozarcu si lahko pogledate tudi v VIDEO receptu, ki vas čaka v okvirčku pod naslovno sliko recepta.

Sestavine

Za vanilijevo kremo:
Za kivijev žele:
  • 3 zreli kiviji
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 20 g kristalnega sladkorja (oz. po okusu)
  • 2 lističa želatine
Dekoracija
  • 1 zrel kivi

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
4 dl mleka zavremo; 1 dl mleka gladko zmešamo s sladkorjem, vaniljevo pasto, škrobom in jajci. Vrelo mleko odstavimo in med stalnim mešanjem prilijemo jajčno zmes. Vrnemo na ogenj in med mešanjem kuhamo še 4 minute, oziroma dokler se krema ne zgosti. Kuhani kremi dodamo maslo in mešamo, da se stopi. Kremo na stik pokrijemo s plastično folijo in ohladimo. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Če uporabimo BAM vanilijevo kremo, sledimo navodilom za pripravo na embalaži ali na spletni strani ob opisu izdelka.
2. Korak
Kivi olupimo, zmeljemo v pire (približno 250 ml pireja) in skupaj s sladkorji kuhljamo vsaj 5 minut. Lističe želatine vsaj 5 minut namakamo v hladni vodi. Kuhan kivijev pire odstavimo, da se malenkost ohladi in v njem razto- pimo ožete lističe želatine. Pire porazdelimo v kozarce in damo na hladno, da se učvrsti.
3. Korak
Dresirno vrečko napolnimo s kremo (po potrebi jo najprej gladko preme- šamo) in jo nabrizgamo v kozarce. Kivi narežemo na drobne kocke in ga dekorativno razporedimo po vrhu kreme.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Čokoholik Mojačokolada

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.