Vanilijeva krema v Oreo rezinah brez peke

Čas priprave 20 min
Št. sestavin: 6
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Vanilijeva krema v Oreo rezinah brez peke se začne s plastjo Oreo piškotov, sledi plast vanilijeve kreme, ki jo prekrijeta sladka smetana in Oreo drobtine. Če obožujete hitre recepte in pripravo sladic brez peke, bodo Oreo rezine z vanilijevo kremo odlična izbira.

Vsaka plast sladice ustvari popolno kombinacijo okusov. Vanilijeva krema v Oreo rezinah brez peke nam da občutek kremne in okusne sladice.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Vanilijevo kremo lahko pripravimo s pomočjo BAM mešanice za vanilijevo kremo. Mešanica je primerna za hitro in enostavno pripravo vanilijeve kreme tudi doma, saj potrebujemo zgolj hladno mleko. Vanilijeva krema je bogatega vanilijevega okusa ter kremaste in gladke teksture.

Z BAM vanilijevo kremo lahko pripravimo tudi:

*Avtor slike: Urška Fartelj

Sestavine

Za oreo skorjo
  • 36 Oreo piškotov
  • 115 g stopljenega masla
Za polnilo
  • 225 g sira mascarpone
Dekoracija
  • Drobtine Oreo piškotov

Navodila za pripravo

Piškotno dno
1. Korak
Oreo piškote zmeljemo, da nastanejo drobtine. V srednji skledi zmešamo stopljeno maslo z Oreo drobtinami. Mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo medseboj. Piškotno zmes nato pritisnemo ob dno pekača velikosti 33 x 23 cm in jo nato postavimo v zamrzovalnik, da se strdi.
Priprava vanilijeve kreme
1. Korak
V posodo dodamo 500 ml hladnega mleka, v katerega postopoma dodajamo BAM mešanico za vanilijevo kremo. Pazimo, da jo dodajamo postopoma, saj se tako izognemo nastanku grudic. Dodamo mascarpone sir in mešamo, da se sestavine povežejo.
Za sestavljanje sladice
1. Korak
Mešanico vanilijeve kreme enakomerno razporedimo čez piškotno dno. Po vrhu dodamo še stepeno sladko smetano in dekoriramo z drobtinami Oreo piškotov. Pred postrežbo ohlajamo še dve do tri ure.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.