Vanilijeva krema recept

Čas priprave 40 min
Št. sestavin: 8
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Preprost, a okusen recept za vanilijevo kremo. Tisto bogato kremo, ki s svojo kremno sturkturo zleze v skoraj vsako sladico. Recept za vanilijevo kremo je primeren tudi za tiste, ki se držijo diete brez glutena.

Vanilijeva krema se velikokrat izkaže ko bistveni del pri pripravi različnih sladic, zato je dobro, da se naučite, kako jo pripraviti. Vanilijeva krema je v bistvu okusna, bogata, kremasta krema, zgoščena s škrobom in jajci. Je pomemben sestavni del številnih sladic.

Pri pripravi smo uporabili BAM vanilijeve stroke, ki so idealni za pripravo in obogatitev najrazličnejših slaščic in sladkih jedi. Stroki vsebujejo semena vanilije, ki naredijo izgled vaših jedi še bolj atraktiven. 

BAM nasvet: poskrbite, da boste v ločeni posodi zmešali jajca, koruzni škrob in sladkor, dokler ne dobite lepe gladke paste. Tako zagotovite, da vanilijevi kremi ne bo grudic, sladkor in jajca pa bodo tvorila gosto pasto, ki se bo bolje mešala z mlekom. 

Z vanilijevo kremo lahko pripravite:

Sestavine

Za vanilijevo kremo
  • 475 ml mleka
  • 6 žlic sladkorja
  • ščep soli
  • 2 ½ žlici koruznega škroba
  • BAM vanilijev strok
  • 3 velike rumenjake
  • 1 veliko jajce
  • 3 čajne žlice neslanega masla sobne temperature

Navodila za pripravo

Za pripravo vanilijeve kreme
1. Korak
V ponev dodajte oluščena vanilijeva semena in mleko. Mleko segrejte skoraj do vretja. V posodo dodajte sladkor, jajce in rumenjake, koruzni škrob in sol. Mešajte, dokler ne dobite goste, gladke zmesi.
2. Korak
Približno polovico vročega mleka v tankem curku počasi vlijte v jajčno mešanico in pri tem neprestano mešajte. Ko se jajčna zmes poveže z mlekom, jajčno mešanico dodajte nazaj v preostalo vroče mleko. Na srednjem ognju segrejte osnovo za kremo in močno mešajte, dokler se ne začne zgostiti – to naj traja približno 1 do 2 minuti, odvisno od toplote štedilnika.
3. Korak
Med mešanjem pustite, da krema zavre. Ko zavre, zmanjšajte ogenj in kuhajte še 1-2 minuti, potem ko vidite, da prvi mehurčki razbijejo površino. Zmanjšajte ogenj in nenehno mešajte približno 30 do 60 sekund po tem, ko prvi mehurčki razbijejo površino. Odstavite z ognja in dodajte maslo.
4. Korak
Kremo nato vlijte v skledo in jo takoj pokrijte s plastično folijo, pri čemer pazite, da se plastični ovoj dotika celotne površine. Tako preprečite, da bi se na vrhu oblikovala skorjica. Pustite, da se krema ohladi na sobno temperaturo in jo nato za nekaj ur ohladite v hladilniku, dokler se popolnoma ne ohladi.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.