Mafini z vanilijevo kremo

Čas priprave 40 min
Št. sestavin: 18
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Mafini z vanilijevo kremo so narejeni iz zelo preprostega testa, ki ga je mogoče mešati tudi brez mešalnika. Vanilija je glavna sestavina recepta, dodali smo jo kar v štirih različnih oblikah: vanilijev strok, vanilijeva pasta, vanilijev jogurt in vanilijevo-mandljevo mleko. Ne skrbite, edini dve zelo pomembni sestavini sta vanilijeva pasta in vanilijev strok. Po potrebi lahko uporabitmo navaden jogurt in navadno mleko.

Mafini z vanilijevo kremo so sladkani s sladkorjem, testo mafinov bo sočno, barva pa brezhibno bela, zahvaljujoč dvema beljakoma. Jogurt, ki smo ga uporabili, je grški jogurt brez maščobe z okus vanilija. 

V testo smo dodali vanilijevo pasto in čist vanilijev strok. Semena vanilijevega stroka najlažje iztrgamo tako, ga preprosto prerežite po srednji dolžini in z nožem postrgamo vsa črna semena, imenovana pikice intenzivnega okusa vanilije. Kakšna je razlika med vanilijevo pasto, strokom in ekstraktom vanilije pa si lahko preberete TUKAJ.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Mafinom dodamo še kremo. Seveda, tudi tu je glavna sestavina vanilija. Z vanilijo dobimo neponarejen zelo vaniljev okus kreme. Nič več, nič manj. Če vam je všeč vanilija, vam bo všeč. Če ste ljubitelj čokolade, vam bo še vedno všeč. Če imate kakršnekoli brbončice, vam bo vanilija v kremi zagotovo všeč.

BAM nasvet: ali smo mafini pečeni, lahko ugotovimo z 'zobotrebec testom', kajne? Če zobotrebec postavimo v sredino mafina in je čist, so mafini gotovi, ne? Seveda, poznano in test deluje. Ampak poznamo še drug, bolj priročen način. Mafine vzememo iz pečice ali jih pustimo notri, po izbiri. Nežno pritisnemo na mafin. Če se mafin po pritisku povrne v prvotno obliko, je pripravljen. Če je vaš prst pustil vdolbino, mafini za peko potrebujejo še malo več časa. A ni tako enostavno?

Sestavine recepta zadostujejo za 12 mafinov.

Vanilija se odlično znajde tudi v drugih sladicah:

Sestavine

Za mafine z vanilijo:
  • 210 g večnamenske moke
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 200 g sladkorja
  • 115 g nesoljenega masla, stopljenega in rahlo ohlajenega
Za kremni nadev z vanilijo:

Navodila za pripravo

Za pripravo mafinov:
1. Korak
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač za mafine obložimo z 12 papirnatimi modelčki za mafine.
2. Korak
V srednji skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V ločeni in večeji skledi, primerni za mikrovalovno pečico, stopimo maslo. Vmešamo sladkor - zmes bo peskasta.
3. Korak
Beljake, jogurt, mleko in BAM vanilijevo pasto stepamo, dokler se sestavine ne povežejo. Po sredini po dolžini razdelimo 1 BAM strok vanilije. S polovice vanilijevega stroka strgamo semena v testo. Drugo polovico shranimo za kasneje. Počasi vmešamo suhe sestavine v mokre, mešamo toliko časa, da dobimo zmes brez grudic. Testo bo gosto. Testo razdelimo v pripravljene papirnate modelčke in pečemo 20 minut oziroma dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne bo čist. Pustimo, da se ohladijo.
Za pripravo kreme z vanilijo:
1. Korak
Za pripravo kreme z vanilijo zmehčano maslo na srednji hitrosti stepemo z električnim mešalnikom. Stepamo približno 3 minute, dokler zmes ni gladka in kremasta. Med mešanjem postopoma dodajamo sladkor v prahu, sladko smetano, BAM vanilijevo pasto in semena BAM vaniljevih strokov. Hitrost mešalnika povišamo na navišjo in stepamo še 3 minute. Dodamo več sladkorja v prahu, če je krema preredka, ali več smetane, če je zmes pregosta. Posolimo, če je krema presladka. Kremo nadevamo v dresirno vrečko in poljubno količino dodamo na ohlajene mafine.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.