Trojno čokoladno metina torta

Čas priprave 1 ura 45 min
Št. sestavin: 18
Težavnost

Recept je nastal v sodelovanju z BAMbastičnim izzivom. Torta s pridihom mete se odlično ujame s čokoladno kombinacijo temne, mlečne in bele čokolade. Kos torte se prileže z metinim čajem ali pa skodelico kave. Torta ima rahel biskvit kateri se odlično ujame s čokoladno in metino puhasto kremo.

Še več receptov za čokoladno torto poiščite TUKAJ.

Sestavine

Sestavine za biskvit
Sestavine za metino kremo
  • 2 lista želatine
  • 1 čajna žlička metine arome
Sestavine za čokoladno kremo
  • 3 lističe želatine
Sestavine za preliv
  • 250 ml sladke smetane
  • 100 ml smetane

Navodila za pripravo

Priprava biskvita
1. Korak
Segrejemo pečico na 180 stopinj. V posodo presejemo moko, pecilni prašek in kakav. Iz beljakov naredimo sneg. Raztopimo BAM temno čokolado.
2. Korak
Stepemo rumenjake, sladkor, vanilijevo pasto, kokosovo olje. Primešamo še mešanico moke, na koncu pa z lopatko nežno vmešamo še beljak. Vlijemo v namaščen pekač in pečemo v ogreti pečici na 180 C pribl. 40 minut. Ko je pečen pustimo, da se ohladi.
Priprava metine kreme
1. Korak
V kozici segrejemo 50 ml smetane, ko zavre odstavimo in dodamo belo čokolado ter predhodno namočeno želatino. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo še metino aromo. Maso ohladimo in dodamo mascarpone.Stepemo 100 ml sladke smetane in jo primešamo k ohlajeni metini masi.
Priprava čokoladne kreme
1. Korak
V kozici segrejemo 50 ml smetane, ko zavre odstavimo in dodamo temno čokolado ter predhodno namočeno želatino. Vse skupaj dobro premešamo in maso ohladimo. Stepemo 200 ml sladke smetane in jo primešamo k ohlajeni čokoladni masi.
Priprava preliva
1. Korak
V kozici segrejemo 100 ml sladke smetane v kateri raztopimo temno bam čokolado.
Sestavljanje torte
1. Korak
Na ohlajen biskvit namažemo polovico čokoladne kreme, na njo pa nato namažemo metino kremo. Na koncu pa še razporedimo preostanek čokoladne kreme. Vse skupaj postavimo v hladilnik za 3 h. Nato odstranimo obod torte, in prelijemo s čokoladnim prelivom, ter po želji okrasimo in postavimo v hladilnik za 1 h.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Petra Trofenik

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.