Trojna čokoladna torta z bananami

Čas priprave 3 ure
Št. sestavin: 25
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Trojna čokoladna torta z bananami bo navdušila tako tiste, ki obožujete banane kot tiste, ki pred bananami izberete vse vrste drugega sadja. Trije sloji čokoladne torte so polni okusa, hkrati pa boste jedli torto, ki ima okus po čokoladi, vendar okus čokolade ni tako intenziven, da ne bi čutili banan. Ne pozabite, pravo ravnotežje sestavin ustvarja okusne sladice!

Za pripravo trojne čokoladne torte z bananami smo uporabili BAM kakav v prahu, ki s svojo toplo, rdeče-rjave barvo ustvarja prijeten čokoladen okus. Za uravnoteženje trojne čokoladne torte  in čokoladne maslene kreme smo med biskvitne plasti dodali še kremo iz banan. Recept je ustvarjen tako, da vam po koncu malo bananine kreme ostane. Dodajte ji še malo BAM čokoladno-lešnikovega namaza in uživajte v hitri sladici v kozarcu.

BAM nasvet: torte ne pripravljate vnaprej, ker bodo banane v bananini kremi porjavele.

Pri pripravi lahko banane popolnoma izpusite ali pa namesto trojne čokoladne torte z bananami, pripravite čokoladno torto z malinami ali pa pripravite najboljšo čokoladno torto, kar ste jih kdaj preiskusili.

Sestavine

Za pripravo biskvita
 • 225 g neslanega masla sobne temperature
 • 300 g sladkorja v prahu
 • 65 g rjavega sladkorja
 • 3 velika jajca sobne temperature
 • 365 g)pretlačenih banan ali približno 4 srednje velike banane
 • 1 žlička BAM vanilijeve paste
 • 310 g večnamenske moke
Za bananino kremo
 • 42 g bananinega instant pudinga
 • 197 g sladkanega kondenziranega mleka
 • 110 g mleka
 • 320 g sladke smetane za stepanje
 • rezine banan
Za masleno kremo

Navodila za pripravo

Priprava torte
1. Korak
Pečico segrejte na 160 °C. Za pripravo trojne čokoladne torte potrebujete tri pekače za torto s premerom 20 cm. Lahko biskvitno testo spečete v enem in le-tega narežete na tri enakomerne kose. V skledi na srednji velikosti zmešajte maslo in sladkor, dokler ni rahlo in penasto, približno 2 minuti. Postopoma dodajate jajca in mešajte približno 2 minuti na srednji hitrosti. Dodajte pretlačene banane in BAM vanilijevo pasto. Mešajte, dokler se sestavine ne povežejo.
2. Korak
V ločeni srednje veliki posodi za mešanje stepite moko, BAM kakav v prahu, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V ločeni majhni skledi zmešajte pinjenec in kislo smetano. Stepajte toliko časa, da dobite enotno zmes. Pri nizki hitrosti izmenično dodajajte mešanico moke in mešanico pinjenca, začnite in končajte z moko. Mešajte samo toliko časa, da se sestavine povežejo. Ročno vmešajte BAM temno čokolado.
3. Korak
Testo razdelite med tri pekače za peko s premerom 20 cm ali testo specite v enem in ga kasneje razdelite na tri enakomerne dele. Pecite približno 30 do 35 minut oziroma dokler na zobotrebcu, ki ga vstavite v sredino torte, ne bo le še nekaj vlažnih drobtin. Pustite, da se testo ohladi v pekačih, približno 15 minut. Po 15 minutah pa jih obrnite na rešetko za hlajenje, da se popolnoma ohladijo.
Priprava bananine kreme
1. Korak
Bananino kremo je najbolje narediti dan pred samim sestavljanjem torte. V srednje veliki skledi zmešajte mešanico pudinga, sladkano kondenzirano mleko in mleko. Mešajte, dokler se puding ne raztopi. Pokrijte in postavimo v hladilnik, dokler se zmes ne strdi. Medtem stepite smetano za stepanje. Stepajte toliko časa, da nastanejo trdi vrhovi. Ko se mešanica pudinga strdi, v puding primešajte stepeno smetano. Ne dodajajte še svežih banan. Nadev iz bananine kreme pokrijemo in čez noč postavimo v hladilnik.
Priprava maslene kreme
1. Korak
Sladko smetano segrejte do vretja in jo prelijte čez BAM temno čokolado. Mešajte toliko časa, da dobite gladko in svilnato čokoladno zmes. Nato v skledi stepajte maslo približno 2 minuti na srednje visoki hitrosti. K maslu počasi dodajte čokoladno mešanico. Mešajte na srednji hitrosti še približno minuto. Vmešajte BAM vanilijevo pasto in sol. Pri počasnem mešanju postopoma dodajajte še sladkor v prahu. Ko dodate ves sladkor v prahu, masleno kremo mešajte še nekaj minut pri srednje visoki hitrosti. Opazili boste, da se barva posvetli - ne skrbite. Ko se dobro ohladi, bom potemnela. Masleno kremo lahko pripravite vnaprej in shranite v nepredušni posodi v hladilniku. Pred uporabo pustite, da se maslena krema segreje na sobno temperaturo, jo nato še malo premešajte in uporabite.
Sestavljanje torte
1. Korak
Prvo plast torte z zgornjo stranjo navzgor položite na tortno ploščo ali tortni krožnik. Ob rob torte nanesite rob maslene kreme. To bo olajšalo doziranje bananine kreme. Bananino kremo enakomerno razporedite po sloju torte. Če torto postrežete isti dan, lahko dodate narezane banane, sicer banan ne dodajajte. Ponovite korake tudi pri drugi plasti torte.
2. Korak
Zadnjo biskvitno plast z zgornjo stranjo navzdol položite na nadev iz bananine kreme. Nanesite tanko plast maslene kreme na celotno torto. Torto zamrznite za 15 minut in nato torto premažite s še preostalo masleno kremo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.