Postopek priprave
1. Korak
Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem stepamo na najvišji hitrosti 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in jo z lopatko nežno vmešamo. Pazimo, da masa ostane zračna. Biskvitno maso enakomerno premažemo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno). Pečemo 15 minut. Med peko biskvita pripravimo borovničev insert in sladkorno raztopino.
2. Korak
V manjši kozici zavremo borovnice z vodo in sladkorjem. Želatino za 5 minut namakamo v hladni vodi. Pokuhane borovnice odstavimo, dodamo ožete lističe želatine in mešamo, da se želatina stopi. Pekač, premera 14 cm (4 cm manjši od premera torte), obložimo s plastično folijo in jo dobro zavijemo okoli pekača. V pekač zlijemo pokuhane borovnice in damo v zamrzovalnik, da se disk strdi. Pečen biskvit par minut ohlajamo v pekaču, nato ga vzamemo iz pekača in ohladimo na mreži.
3. Korak
Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo borovničevo kremo. Borovnice v manjši kozici zavremo z vodo in sladkorjem. Lističe želatine 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Pokuhane borovnice zmeljemo s paličnim mešalnikom in v toplem (ne vročem) pireju raztopimo ožete lističe želatine. Sir mascarpone in sladkor v prahu z ročnim mešalnikom gladko razmešamo; prilijemo borovničev pire in dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Nazadnje z lopatko primešamo stepeno smetano.
4. Korak
Biskvit prerežemo na dve enaki plasti. Zgornjo plast biskvita s pomočjo obroča ali skodelice obrežemo na premer 14 cm. Spodnjo, večjo plast biskvita postavimo na podstavek (ali v pekač), ga navlažimo s sladkorno raztopino in namestimo obroč. Biskvit premažemo z borovničevo kremo in površino gladko poravnamo. Damo v hladilnik, da se krema nekoliko učvrsti in pripravimo belo čokoladno kremo.
5. Korak
Čokolado s 50 g sladke smetane stopimo nad paro; 200 g sladke smetane srednje čvrsto stepemo. Lističe želatine 5 minut namakamo v hladni vodi. V stopljeni čokoladi raztopimo ožete lističe želatine in čokolado ohladimo do mlačnega. Z lopatko primešamo stepeno smetano.
6. Korak
Manjši biskvit položimo na sredino borovničeve kreme in ga navlažimo s sladkorno raztopino. Namažemo ga z dvema žlicama kreme in nanj postavimo borovničev insert. Premažemo z ostalo kremo (najprej zapolnimo rob okoli biskvita) in površino gladko poravnamo. Torto damo v hladilnik, da se krema ohladi.