1. Korak
Najprej pripravimo karamelo. Sladkor na srednji temperaturi segrevamo, da se stopi. Sladkorja ne mešamo, ampak občasno potresemo kozico/ponev. Pazimo, da sladkorja ne zažgemo, saj bo karamela grenka. Ko se sladkor stopi, mu med mešanjem prilijemo segreto smetano (če se naredijo kepe sladkorja, ne obupamo - na nizki temperaturi med mešanjem kuhamo dalje, dokler se sladkor ne stopi) in nato dodamo še maslo. Kuhamo, dokler se karamela ne začne gostiti in dobi kremno strukturo. Karamelo prelijemo v čisto posodo in jo na stik pokrijemo s plastično folijo. Pustimo, da se ohladi. Lahko preskočimo vse te korake in uporabimo BAM Toffee karamelo.
2. Korak
Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in nežno vmešamo z lopatko. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 15 minut. Med peko biskvita pripravimo kakav za vlaženje. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
3. Korak
Čokolado s 50 g sladke smetane stopimo nad paro, ostalo smetano stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Ko se čokolada stopi, v njej raztopimo ožeto želatino in čokolado ohladimo do mlačnega. Ohlajeni čokoladi v dveh korakih z lopatko prime- šamo stepeno smetano.
4. Korak
Biskvit prerežemo na dva enaka dela. Zgornji biskvit obrežemo na velikost premera 14 cm (4 cm manj od premera torte). Spodnji, večji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo ga z mlečno kremo in torto damo v hladilnik, da se krema učvrsti.
5. Korak
Zlato čokolado s 50 g smetane stopimo nad paro, 200 g sladke smetane pa stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Ko se čokolada stopi, v njej raztopimo ožeto želatino in čokolado ohladimo do mlačnega. Ohlajeni čokoladi v dveh korakih z lopatko primešamo stepeno smetano.
6. Korak
Biskvit postavimo na mlečno kremo in ga navlažimo. Karamelo zmešamo z arašidi in z njo obložimo biskvit. Premažemo ga s karamelno čokoladno kremo in pazimo, da najprej zapolnimo rob okoli biskvita. Površino gladko poravnamo in torto damo v hladilnik, da se učvrsti.
7. Korak
Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto in z lopatko gladko zmešamo. Čokolado nekoliko ohladimo in jo prelijemo po ohlajeni kremi. Posipamo z arašidi. Torto ohlajamo vsaj 5 ur.