Torta s pomarančnim moussom

Čas priprave 3 ure
Št. sestavin: 20
Težavnost

BAM pomarančna čokolada je narejena tako, da je beli čokoladi dodana naravna oranžna barva in aroma pomaranče. Oblikovana je v manjše kapljice, ki se zelo hitro stopijo in omogočajo natančno doziranje. Uporabite jo za sladice, ki jim želite dodati barvitost in svežo aromo pomaranče. Silvana je BAM pomarančno čokolado uporabila kot polnilo v receptu za torto s pomarančnim moussom.
Recept je bil objavljen v sklopu BAMbastičnega izziva.

Poglej si, kako se BAM pomarančna čokolada znajde v receptu za mini jaffa tortice.

Sestavine

Streusel podloga za torto
  • 100 g maslo
  • 50 g bel sladkor
  • 50 g rjavi sladkor
Biskvit za torto
  • 4 jajca,
  • sol
Pomarančna krema
  • 250 g pomarančna slaščičarska krema
  • 30 g maslo
Čokoladni mousse s pomarančo
  • 4 g želatina
  • 3 rumenjaki
  • 30 g sladkor
  • 165 g pomaranča (meso)
  • 40 g omehčano maslo narezano na kocke
  • 200 g BAM temne čokolade
  • 300 g smetana

Navodila za pripravo

Splošno
1. Korak
Pomarančna krema: Skuhamo pomarančno slaščičarsko kremo, dodamo želatino in ko doseže 40 do 45 stopinj dodamo maslo. Kremo prelijemo v obroč premera 18 ali 20 cm premera. Debelina cca 2 cm ter jo damo v zmrzovalnik, dokler se ne strdi.
2. Korak
Mousse z angleško pomarančno kremo: skuhamo angleško pomarančno kremo, dodamo želatino, da se razstopi, nato še maslo. Še vročo kremo kremo prelijemo preko razstopljene čokolade in počasi mešamo z lopatico dokler ne dobimo homogeno maso.Nato jo s paličnim mešalnikom dobro premešamo in pustiti, da se ohladi na 30 stopinj. Dodamo rahlo stepeno smetano, najbolje v treh delih smetano in jo previdno vmešamo.
3. Korak
Mirror glaze: pripravimo poljubni preliv le da namesto bele čokolade uporabimo pomarančno.
4. Korak
Streusel: Dokler se preliv hladi pripravimo hrustljavo testo. Vse sestavine zgnetemo skupaj in damo v hladilnik za 20 do 30 minut. Obroč 22 do 24 cm podložen s peki papirjem, nanj z rokami zdrobimo testo, da so kot male kepice, vendar brez praznih prostorov, pečemo na 140 stopinj približno 25 minut. Ko je še mlačen ga premažemo s čokolado, da naredimo zaščito, da se ne bo kasneje prepojil s kremo.
5. Korak
Biskvit: lahko uporabite kateri koli recept.
6. Korak
Sestavimo torto: Na hrustlajvo testo, ki je še vedno v obroču damo malo čokoladnega mousa, na sredino položimo biskvitno testo, nato pomrančno kremo (strjeno), dobro zapolnimo prostor med obročem in biskvitno kremnim vložkom ter dodamo še preostali mousse do roba obroča. Torto damo v zamrzovalnik vsaj za tri ure, nato jo prelijemo z mirror glaze. Dekoracijo po navdihu. Prilagam slike, enkrat dekoracija z ročizami iz bele čokolade, enkrat sir iz pomarančne čokolade, le glazura je bila karamelna.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Silvana

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.