Splošno
1. Korak
Pomarančna krema: Skuhamo pomarančno slaščičarsko kremo, dodamo želatino in ko doseže 40 do 45 stopinj dodamo maslo. Kremo prelijemo v obroč premera 18 ali 20 cm premera. Debelina cca 2 cm ter jo damo v zmrzovalnik, dokler se ne strdi.
2. Korak
Mousse z angleško pomarančno kremo: skuhamo angleško pomarančno kremo, dodamo želatino, da se razstopi, nato še maslo. Še vročo kremo kremo prelijemo preko razstopljene čokolade in počasi mešamo z lopatico dokler ne dobimo homogeno maso.Nato jo s paličnim mešalnikom dobro premešamo in pustiti, da se ohladi na 30 stopinj. Dodamo rahlo stepeno smetano, najbolje v treh delih smetano in jo previdno vmešamo.
3. Korak
Mirror glaze: pripravimo poljubni preliv le da namesto bele čokolade uporabimo pomarančno.
4. Korak
Streusel: Dokler se preliv hladi pripravimo hrustljavo testo. Vse sestavine zgnetemo skupaj in damo v hladilnik za 20 do 30 minut. Obroč 22 do 24 cm podložen s peki papirjem, nanj z rokami zdrobimo testo, da so kot male kepice, vendar brez praznih prostorov, pečemo na 140 stopinj približno 25 minut. Ko je še mlačen ga premažemo s čokolado, da naredimo zaščito, da se ne bo kasneje prepojil s kremo.
5. Korak
Biskvit: lahko uporabite kateri koli recept.
6. Korak
Sestavimo torto: Na hrustlajvo testo, ki je še vedno v obroču damo malo čokoladnega mousa, na sredino položimo biskvitno testo, nato pomrančno kremo (strjeno), dobro zapolnimo prostor med obročem in biskvitno kremnim vložkom ter dodamo še preostali mousse do roba obroča. Torto damo v zamrzovalnik vsaj za tri ure, nato jo prelijemo z mirror glaze. Dekoracijo po navdihu. Prilagam slike, enkrat dekoracija z ročizami iz bele čokolade, enkrat sir iz pomarančne čokolade, le glazura je bila karamelna.