Torta Planica

Čas priprave 1 ura 30 min
Št. sestavin: 14
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(3)

Prepričani smo, da skoraj ni človeka, ki ne pozna okusa legendarnega okusa torte Planica. Sloj treh čokolad nekatere takoj ponese v otroštvo, druge pa spomni na legendarno skakalnico v Sloveniji. Torta Planica vaše brbončice razveseli s puhastim kakavovim biskvitom, nato pa jih najprej poboža z mlečno čokoladno kremo, pripravljeno z BAM mlečno čokolado. Sledi jagodna krema, pripravljena z BAM jagodno čokolado in čisto na koncu preseneti še s kremo iz BAM bele čokolade. 

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Za pripravo treh slojev kreme se ponavadi uporabi kar sladoled Planica mi pa smo se priprave lotili malo drugače. V torti Planica se razvija prava igra okusov: okus bele čokolade razbije okus jagodne čokolade, kateri je dodana aroma jagod, prav tako pa s svojo barvitostjo poskrbi še za dekoracijo torte Planica. BAM mlečna čokolada pa poleg karamelnega priokusa s svojo čokoladno rjavo barvo poskrbi še za kontrast. 

BAM nasvet: v kremo bele čokolade lahko dodamo en pritisk BAM vanilijeve paste, ki poskrbi za še večjo igro okusov.

Torta Planica je primerna za vsak letni čas, ne glede na njen osvežilen okus. Z veseljem se povabi na naslednjo rojstnodnevno zabavo ali pa zaigra glavno vlogo pri presenečenju najbližjih.

Sestavine so primerne za osem kosov torte, pečene v pekaču premera 18 cm.

Da bosta nakup in priprava torte Planica lažja, smo vse tri okuse čokolad stisnili v slaščičarski paket.

Sestavine

Za biskvit
  • 1 jajce (velikostni razred M)
  • 25 g gladke moke
Za kremo iz mlečne čokolade
  • 2 lističa želatine
Za kremo iz jagodne čokolade
  • 2 lističa želatine
Za kremo iz bele čokolade
  • 2 lističa želatine
Za vse tri čokoladne kreme
Za kremu od mliječne čokolade
  • 170 g slatkog vrhnja

Navodila za pripravo

Za pripravo biskvita
1. Korak
Pečico segrejemo na 180°C. Jajce s sladkorjem stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in jo nežno vmešamo z lopatko. Maso enakomerno razporedimo po pekaču premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno) in pečemo 10 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
Za pripravo čokoladnih krem
1. Korak
Glede na to, da so količine sestavin za čokoladne kreme enake, so enaki tudi postopki. Kremo iz bele, jagodne in mlečne čokolade torej pripravimo po enakem postopku. 120 g sladke smetane čvrsto stepemo. 135 g izbrane čokolade raztopimo s preostalimi 50 g tople sladke smetane. Mešamo toliko časa, da se čokolada popolnoma raztopi. Medtem namočimo želatino v hladno vodo. Tam naj se namaka 5 minut. Ožeto želatino nato dodamo v čokoladno zmes in mešamo toliko časa, da se raztopi. Pazimo, da čokoladna zmes ni prevroča, saj se bo drugače želatina raztopila v grudice, tega pa si ne želimo. Ko se želatina raztopi, nežno dodamo še stepeno sladko smetano in mešamo, da se vse sestavine povežejo. Po enakem posotopku pripravimo še ostale čokoladne kreme.
Sestavljanje torte
1. Korak
Biskvit damo na podstavek in namestimo obroč. Prelijemo s kremo mlečne čokolade in damo v hladilnik, da se strdi. Medtem, ko se krema hladi, po enakem postopku pripravimo jagodno čokoladno kremo in nato še kremo bele čokolade. Torto ohlajamo vsaj 5 ur, nato ji odstranimo obroč in jo poljubno dekoriramo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.