Torta piškotek

Čas priprave 2 uri 15 min
Št. sestavin: 20
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Odlična, kremna in sočna torta. Vaniljevi kremi sta dodani mlečna in bela čokolada, sama krema pa je obogatena z BAM vaniljevo pasto. V spodnji kremi se skrivajo še ameriški piškoti, biskvita pa sta namočena z mešanico mleka in Baileysa.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Božanska! Baileys se seveda lahko zamenja z žlico instant kakava, bo pa torta manj aromatična, sicer pa še vedno odlična. Sestavine recepta so primerne za osem kosov torte, pripravljene v pekaču premera 18 cm.

Recept je del BAM knjige receptov: Torte.

Namesto torte piškotek, lahko pripravite tudi torto z drugim okusom. Pripravili smo par idej:

Sestavine

Za biskvit:
 • 2 jajci (velikostni razred M)
 • 60 g kristalnega sladkorja
Za vlaženje biskvita:
 • 80 ml mleka
 • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
 • 30 ml Baileysa (kremni liker)
Za kremo:
 • 400 ml mleka
 • 4 rumenjaki (velikostni razred M)
 • 75 g kristalnega sladkorja
 • 1 vrečka vaniljevega praška bourbon za puding
 • 4 stiski BAM vaniljeve paste
Za čokoladno glazuro:
 • 1⁄2 zamaška Baileysa

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Pečico segrejemo na 180°C. Dno pekačev, premera 18 cm in 14 cm, oblo- žimo s papirjem za peko. Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko in jo vmešamo z lopatko. 2⁄3 mase razporedimo v večji pekač; ostali masi primešamo žličko kakava in jo razporedimo v manjši pekač. Pečemo 12 minut. Pečena biskvita vzamemo iz pekačev in ju ohladimo na mreži.
2. Korak
Med peko biskvita pripravimo mešanico za vlaženje biskvita. Mleko segrejemo in v njem raztopimo sladkor, nato dodamo še kremni liker. Ohladimo.
3. Korak
Medtem ko se biskvit ohlaja, skuhamo kremo. 3 dl mleka zavremo; ostalo mleko gladko zmešamo z rumenjaki, sladkorjem, praškom za puding in vaniljevo pasto. Rumenjakovo zmes med mešanjem prilivamo vrelemu mleku in skuhamo gosto kremo. Kremo pokrijemo s plastično folijo tako, da se dotika kreme in ohlajamo približno 10 minut. Lističe želatine vsaj 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Ožeto želatino stopimo v še topli kuhani kremi in z mešalnikom gladko zmešamo. Kremo nato razdelimo na dva dela; v enemu delu stopimo mlečno čokolado, v drugemu belo čokolado. Obe kremi pokrijemo s plastično folijo, tako da se je dotikata, in ohladimo do mlačnega.
4. Korak
Svetel, večji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Čokoladno kremo gladko zmešamo, ji dodamo nasekljana piškota in nazadnje z lopatko primešamo 130 g stepene smetane. Kremo premažemo po biskvitu, poravnamo in damo v hladilnik. Svetlo kremo prav tako gladko razmešamo in ji z lopatko primešamo ostalih 130 g stepene smetane. Na čokoladno kremo postavimo čokoladni biskvit in ga navlažimo. Premažemo s svetlo kremo - najprej zapolnimo rob okoli biskvita - in površino gladko poravnamo. Torto damo v hladilnik, da se ohladi in učvrsti.
5. Korak
Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto in zmešamo v gladko kremo ter dodamo kremni liker. Glazuro nekoliko ohladimo in jo prelijemo po kremi. Torto ohlajamo vsaj 5 ur.
6. Korak
Ohlajeni torti snamemo obroč in jo poljubno dekoriramo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Čokoholik Mojačokolada

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.