Torta Pina Colada

Čas priprave 2 uri
Št. sestavin: 24
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Torta Pina Colada je primerna tudi za tiste, ki niso veliki ljubitelji ananasa. Torta bo v kombinaciji s kokosom navdušila še tako zahtevne brbončice.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Torta je sestavljena iz sveže ananasove kreme z jogurtom in kremno kokosova kremo, osnova katere je BAM kokosov namaz. Dve plasti biskvita sta navlaženi s sladkorno raztopino, ki ji je dodan kokosov liker. V taki torti res ne sme manjkati, če pa bodo torto jedli tudi najmlajši, liker izpustimo.

Sestavine recepta zadostujejo za osem kosov torte, pripravljene v pekaču premera 18 cm.

Recept je del BAM knjige receptov: Torte.

Namesto Pina Colada torte, lahko navdušite tudi z:

Sestavine

Za biskvit:
  • 2 jajci (velikostni razred M)
  • 60 g kristalnega sladkorja
  • 50 g gladke moke
  • 10 g škroba
Za vlaženje biskvita:
  • 80 ml vode
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 zamašek kokosovega likerja
Za kokosovo kremo:
  • 10 g sladkorja v prahu
  • 1,5 lističa želatine (en listič in pol)
  • 1 zamašek kokosovega likerja
Za ananasovo kremo:
  • 150 g ananasovega jogurta (1 lonček)
  • 100 g sira mascarpone
  • 170 g sladke smetane za stepanje
  • 30 g sladkorja v prahu
  • kapljica rumenega jedilnega barvila
  • kapljica ananasove arome
  • 2,5 lističa želatine (dva lističa in pol)
Za čokoladno glazuro:
  • kokosova moka za posip

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s škrobom in nežno vmešamo z lopatko. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 15 minut. Med peko biskvita pripravimo sladkorno raztopino. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
2. Korak
150 g sladke smetane stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sir mascarpone razmešamo s kokosovim namazom in sladkorjem. 20 g smetane z likerjem segrejemo in v njej raztopimo ožeto želatino. Prilijemo jo k ostali kremi in z ročnim mešalnikom dobro premešamo. Dodamo kokosovo moko in nazadnje z lopatko primešamo še stepeno smetano.
3. Korak
Biskvit prerežemo na dva enaka dela. Zgornjega obrežemo na velikost premera 14 cm (4 cm manj od premera torte). Spodnji, večji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo ga s koko- sovo kremo in površino poravnamo. Na sredino postavimo manjši biskvit in ga navlažimo.
4. Korak
150 g sladke smetane stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sir mascarpone gladko zmešamo z jogurtom, sladkorjem in barvilom (po želji dodamo še aromo). 20 g smetane segrejemo in v njej raztopimo ožeto želatino. Prilijemo jo h kremi in dobro premešamo. Nazadnje z lopatko primešamo stepeno smetano.
5. Korak
Kremo enakomerno premažemo po biskvitu (najprej zapolnimo rob okoli biskvita) in površino gladko poravnamo. Torto damo v hladilnik, da se učvrsti, nato jo prelijemo z glazuro.
6. Korak
Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto, nato z lopatko gladko zmešamo. Nekoliko ohladimo in enakomerno razporedimo po kremi. Posipamo s kokosovo moko.
7. Korak
Torto ohlajamo vsaj 5 ur, nato ji odstranimo obroč in jo poljubno dekoriramo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Čokoholik Mojačokolada

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.