Postopek priprave
1. Korak
Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s škrobom in nežno vmešamo z lopatko. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 15 minut. Med peko biskvita pripravimo sladkorno raztopino. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
2. Korak
150 g sladke smetane stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sir mascarpone razmešamo s kokosovim namazom in sladkorjem. 20 g smetane z likerjem segrejemo in v njej raztopimo ožeto želatino. Prilijemo jo k ostali kremi in z ročnim mešalnikom dobro premešamo. Dodamo kokosovo moko in nazadnje z lopatko primešamo še stepeno smetano.
3. Korak
Biskvit prerežemo na dva enaka dela. Zgornjega obrežemo na velikost premera 14 cm (4 cm manj od premera torte). Spodnji, večji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo ga s koko- sovo kremo in površino poravnamo. Na sredino postavimo manjši biskvit in ga navlažimo.
4. Korak
150 g sladke smetane stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sir mascarpone gladko zmešamo z jogurtom, sladkorjem in barvilom (po želji dodamo še aromo). 20 g smetane segrejemo in v njej raztopimo ožeto želatino. Prilijemo jo h kremi in dobro premešamo. Nazadnje z lopatko primešamo stepeno smetano.
5. Korak
Kremo enakomerno premažemo po biskvitu (najprej zapolnimo rob okoli biskvita) in površino gladko poravnamo. Torto damo v hladilnik, da se učvrsti, nato jo prelijemo z glazuro.
6. Korak
Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto, nato z lopatko gladko zmešamo. Nekoliko ohladimo in enakomerno razporedimo po kremi. Posipamo s kokosovo moko.
7. Korak
Torto ohlajamo vsaj 5 ur, nato ji odstranimo obroč in jo poljubno dekoriramo.