Torta s pistacijo in vanilijo

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 27
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Recept je nastal v sodelovanju BAMbasitčnim izzivom. Božanska torta je sestavljena iz biskvita iiz mandljev in pistacije, krema pa iz vanilije in sloja kreme z BAM pistacijinim namazom. 

Recept za čokoladno torto s pistacijo najdeš tukaj.

Sestavine

Sestavine za biskvit
Sestavine za vanilijev mousse
  • 30g masla
  • 180ml sladke smetane
  • 250ml mleka
  • 3 listice zelatine
Sestavine za pistacijin mousse
Sestavine za preliv
  • 1 kapljica zelenega barvila
Dekoracija
  • Mlleta pistacija

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Sestavine so primerne za pekač 20cm-24cm in zelena barva je samo za estetiko lahko jo preskočiš.
2. Korak
Pečico segrej na 180 stopinj, pekač za torto premaži z maslom in na dno dodaj peki papir. Beljake in rumenjake loči, iz beljakov in 15g sladkorja stepi beli sneg. Ostale sestavine zmešaj z rumenjakom. Na koncu se rahlo umešaj sneg in vse skupaj daj v pečico za 12-15min.
Priprava vanilijeve kreme
1. Korak
Najprej namoči lističe želatine v hladni vodi. Rumenjake zmešaj z aromo vanilije, sladkorjem, gustinom in 50ml mleka. Preostanek mleka segrej do vretja, nato odstavi iz ognja vse skupaj enakomerno mešaj in kuhaj dokler se zmes ne zgosti. Na koncu dodaj želatino in maslo. Kremo ohladi. Ko je krema ohlajena, vmešaj stepeno sladko smetano. Premaži čez biskvit.
2. Korak
Ko se vanilijina krema shladi (lahko premazano na biskvit postaviš v zmrzovalnik za par minut in tako pohitriš postopek). Nato namazes sloj BAM pistacijinega namaza.
Priprava pistacijine kreme
1. Korak
Najprej namoči želatino v vodo. Nato 60g BAM pistacijinega namaza zmešaj z rumenjakom, sladkorjem in kapljico zelenega barvila. Mleko segrej do vretja, nato odstavi iz ognja vse skupaj enakomerno mešaj in kuhaj dokler se zmes ne zgosti. Na koncu dodaj želatino in belo čokolado. Kremo ohladi. Ko je krema ohlajena, vmešaj stepeno sladko smetano. Premaži čez sloj BAM pistacijinega namaza.
Priprava preliva
1. Korak
Segrej sladko smetano in pazi, da ne zavre. Dodaj BAM belo čokolado iz kapljico zelenega barvila. Ko se čokolada stopi, zmes premešaj in ohladi. Ko je zmes ohlajena, jo prelij po torti. Okrasi in čez noč pusti v hladilniku.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Čokoholik

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.