Torta Cappucino

Čas priprave 1 ura 30 min
Št. sestavin: 14
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Torta Cappucino je ena izmed boljših tort! Torta je sestavljena je iz kakavovega biskvita s kavo ter nežne, puhaste kreme z belo čokolado in instant kavo. Količina kave v torti je ravno pravšnja, da navduši ljubitelje kave in prepriča tudi tiste, ki si kave v torti ne morejo predstavljati.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Torta bo odlična, če boste receptu sledili od začetka do konca. Pozorni moramo biti tako pri točni uporabi sestavin in količin, prav tako predlagamo, da si recept za izbrano torto pred samo pripravo preberete, da vas med pripravo ne preseneti kakšen nepričakovan korak.

S sestavinami recepta lahko pripravite osem kosov torte, pripravljene v pekaču s premerom 18 cm.

Če vam torta Cappucino ni najbolj včeš, lahko pripravite tudi torte z drugačnimi okusi. Pripravili smo par idej:

Sestavine

Za biskvit:
  • 2 jajci (velikostni razred M)
  • 70 g kristalnega sladkorja
  • 50 g gladke moke
Za vlaženje biskvita:
  • 70 ml mleka
  • 20 g instant kakava
Za kremo:
  • 1,5 žličke instant kave v prahu (za kremno kavo)
  • 3 lističi želatine
Za čokoladno glazuro:
  • ščepec instant kave v prahu

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo suhe sestavine in vmešamo z lopatko. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 15 minut. Med peko biskvita pripravimo kakav za vlaženje. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
2. Korak
Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo kremo. Čokolado s 100 g sladke smetane stopimo nad paro, 300 g sladke smetane stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Ko se čokolada stopi, ji primešamo žličko instant kave in nato v njej raztopimo ožeto želatino. Čokolado odstavimo in ohladimo do mlačnega. Mlačni čokoladi z lopatko primešamo stepeno smetano in še pol žličke instant kave.
3. Korak
Biskvit prerežemo na dva enaka diska. Zgornjega z obročem ali skodelico obrežemo na velikost 14 cm (4 cm manj od premera torte). Spodnji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo ga s slabo polovico kreme in površino poravnamo. Torto damo za 10 minut na hladno, da se krema nekoliko učvrsti, ostalo kremo pa hranimo na sobni temperaturi.
4. Korak
Na kremo položimo biskvit in ga navlažimo. Premažemo z ostalo kremo in pri tem pazimo, da najprej zapolnimo rob okoli biskvita. Površino kreme nato gladko poravnamo in torto damo za pol ure v hladilnik, da se krema učvrsti.
5. Korak
Čokolado z oljem stopimo nad paro in ohladimo do mlačnega. Glazuro enakomerno prelijemo po torti in jo posipamo s ščepcem instant kave. Torto ohlajamo vsaj 4 ure.
6. Korak
Ohlajeni torti odstranimo obroč in jo poljubno dekoriramo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Čokoholik Mojačokolada

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.