Torta brez peke z Oreo piškoti

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 8
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Torta brez peke z Oreo piškoti po spodnjem receptu je sladica, ki jo lahko pripravite kadarkoli, ne glede na letni čas. Osnova za pripravo torte brez peke se začne z dnom iz Oreo piškotov. To je preprosta mešanica zdrobljenih Oreo piškotov in nekaj stopljenega masla. Če se vam zdi, da je to skoraj preprosto in da se piškotno dno ne bo držalo skupaj, jo lahko za približno 10 minut pečete pri 175 stopinj Celzija. Vendar to ne bo potrebno, če boste piškotno dno res dobro pritisnili ob rob pekača. Kasneje, ko se maslo ohladi, deluje kot lepilo in skrbi, da piškotno dno ostane v celoti. Za nadev bomo potrebovali kremni sir, sladko smetano, sladkor in Oreo piškote. V kremo bomo dodali še BAM vanilijevo pasto, ki poskrbi, da se sestavine povežejo med seboj, hkrati pa s semeni vanilije poskrbi za popoln izgled.

BAM nasvet: preden začnete s peko, se prepričajte, da bo kremni sir sobne temperature, saj tako preprečite grudice v kremnem nadevu.

Sestavine so primerne za pekač premera 23 cm in zadostujejo za 12 kosov.

Če Oreo piškoti niso vaši najljubši, lahko pripravite torto brez peke tudi po tem receptu ali pa svoje brbončice razvajate s čokoladno torto brez peke.

Sestavine

Za torto brez peke
  • 480 ml hladne smetanje za stepanje
  • 15 Oreo piškotov
Za piškotno dno
  • 24 Oreo piškotov
  • 60 g neslanega masla
Dekoracija
  • 6 Oreo piškotov

Navodila za pripravo

Priprava
1. Korak
Oreo piškote zdrobite. Lahko si pomagate s kuhinjskim robotom, lahko pa jih zdrobite s pomočjo kladiva in plastične vrečke.
2. Korak
Zdrobljene piškote stresite v posodo in jim dodajte stopljeno maslo. Mešajte toliko časa, da se drobtine navlažijo z maslom.
3. Korak
Dno pekača obložite s peki papirjem in dodajte piškotno dno. Piškotno dno poravnajte in ga z vilico čimbolj pritisnite ob dno pekača. Med pripravo kremnega nadeva za torto brez peke, piškotno mešanico hranite v hladilniku.
4. Korak
V posodo dodajte kremni sir in ga s pomočjo mešalnike mešajte toliko časa, da dobite enotno zmes. Dodajte sladkor v prahu in BAM vanilijevo pasto in ponovno mešajte toliko časa, da se sestavine povežejo v enotno zmes. Sladko smetano vlijte v ločeno posodo in stepajte toliko časa, da se začnejo delati vrhovi. Stepeno smetano nato nežno dodajte v mešanico kremnega sira, sladkorja in vanilijeve paste. Dodajte še nasekljane Oreo piškote.
5. Korak
Pripravljeno kremno zmes dodajte na ohlajeno piškotno eno. Enakomerno razporedite. Na vrh lahko dodate Oreo piškote, sveže maline, BAM prelive ali drugo dekoracijo po želji. Torta brez peke bo za postrežbo pripravljena po štirih do petih urah hlajenja. Pa dober tek!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.