Torta brez peke

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 10
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Zadolženi ste za pripravo sladic za naslednje praznovanje, želite pokazati raznolikost, pečica pa je samo ena? Ali pa v poletnem času stanovanja ne želite še dodatno segrevati, želite pa si ene dobre torte? Naredite prostor v svojem hladilniku, prihaja recept za mini tortice brez peke! Z uporabo nekaj osnovnih sestavin lahko pripravite osvežilne mini tortice brez peke. BAM vanilijeva pasta bo s svojim bogatim vanilijevim okusom, omamnim vonjem in svojo pravo aromo nadgradila tako izgled kot okus torte brez peke.

Na vrh lahko dodate tudi čokoladni ganache. Priporočam, da ga torti brez peke dodate preden jo shranite v hladilnik.

BAM nasvet: pred začetkom kremni sir in kislo smetano segrejte na sobno temperaturo. Še več nasvetov in trikov poiščite tukaj.

Sestavine

Sestavine za torto brez peke
  • 200 g drobtin graham
  • 67 g navadenga ali rjavega sladkorja
  • 240 ml hladne smetanje za stepanje
Sestavine za polnilo
  • 450 g polnomastnega kremnega sira PHILADELPHIA sobne temperature
  • 65 g granuliranega sladkorja
  • 30 g kisle smetane ali navadnega jogurta sobne emperature

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Kot model uporabite pekač za muffine, primernih za 12 muffin kolačkov. Vsakemu izmed njih dodajte papirnate modelčke.
2. Korak
Če graham krekerji še niso drobtine, jih s kuhalnico pretvorite v drobne drobtine. Drobtine dodajte v srednje veliko skledo in vmešajte sladkor in stopljeno maslo. mešajte toliko časa, da dobite enotno zmes. Pripravljena mešanica bo imela konsistenco mokrega peska. Eno žlico in pol mešanice z drobtinami dodajte v modelčke za mafine in s hrbtno stranjo žlice potlačite na dno.
3. Korak
Z ročnim mešalnikom stepajte ohlajeno sladko smetano, da dobi trde vrhove. To je približno 3 minute.
4. Korak
Z ročnim mešalnikom v ločeni posodi, stepite kremni sir in sladkor na srednji hitrosti. Mešajte toliko časa, da dobite gladko in kremasto zmes. Ostanke, ki so se ob mešanju prijeli na rob posodce postrgajte s silikonsko lopatico.
5. Korak
V mešanico kremnega sira in sladkorja, dodajte kislo smetano, limonin sok in BAM vanilijevo pasto. Mešajte na srednje veliki hitrosti, dokler ne dobite kremne strukture, to je približno eno minuto. Prepričajte se, da v mešanici ni velikih grudic kremnega sira. Če so grudice, nadaljujte z mešanjem, dokler le-teh ni več.
6. Korak
Z mešalnikom ali silikonsko lopatico v mešanico dodajte stepeno sladko smetano. Dodajajte počasi, da bo masa ostala zračna in puhasta.
7. Korak
Z žlico ali dresirno vrečko enakomerno dodajte pripravljeno mešanico na pripravljeno piškotno dno. S hrbtno stranjo žlice gladite vrhove, tako da so ravni.
8. Korak
Mini torte brez peke hladite v hladilniku vsaj 3 ure. Če bo hlajenje daljše od 3 ur, priporočam, da tortice brez peke pokrijete z aluminijasto ali plastično folijo.
9. Korak
Mini tortice so serviranje hranite v hladilniku. Postrezite jih z dodatnimi dodatki: BAM prelivi, čokoladna krema za obmazovanje, BAM crispy ali sveže sadje.. Mini tortice brez peke bodo na sobni temperaturi zdržale približno 30-60 minut.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.