Tiramisujčice – tiramisu malo drugače

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 14
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Gre za sladico v skodelici, ki je prirejena različica klasičnega tiramisuja. Sestavljena je iz treh plasti - podlaga je iz piškotne kreme, srednja plast je kavni puding, vrh pa zaključuje smetanov nadev. Sladice v lončku so že same po sebi trik, saj si z njimi prihranimo veliko pacanja, pa še zelo enostavno se jih hrani in servira. Pa še paziti ni treba, da izgledajo zelo lepo - pravzaprav ravno obratno - bolj kot bodo plasti neurejene, nezglajene in neplanirane, bolj bo sladica izgledala rustikalno in poželjivo.

Sestavine

Sestavine za spodnjo plast
  • 300 g mascarponeja
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 3 žličke sladkorja v prahu
  • baby piškoti
Sestavine za zgornjo plast
  • baby piškoti (za vsako skodelico enega)
Sestavine za srednjo plast
  • pol žličke mlete kave
  • 1 dl sladke smetane
  • 2 zvrhani žlički sladkorja v prahu

Navodila za pripravo

Spodnja plast - piškotna krema
1. Korak
Pripravimo si 5 skodelic. Mascarpone, sladkor in smetano zmešamo v gladko maso. Dodamo grobo zdrobljene piškote in nadevamo v skodelice.
Srednja plast - kavni puding
1. Korak
Vse sestavine segrevamo na zmerni temperaturi in vmes ves čas mešamo. Ko je puding pripravljen, ga vlijemo v skodelice čez spodnjo plast.
Zgornja plast - smetanov nadev
1. Korak
Stepemo smetano in nadevamo v skodelice. Piškote razlomimo na polovico in v vsako skodelico v smetano zapičimo po 2 polovički. Posujemo s kakavom.
Postopek priprave
1. Korak
Skodelice za nekaj časa postavimo v hladilnik in serviramo ohlajeno.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.