Tiramisujčice – tiramisu malo drugače

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 14
Težavnost

Gre za sladico v skodelici, ki je prirejena različica klasičnega tiramisuja. Sestavljena je iz treh plasti - podlaga je iz piškotne kreme, srednja plast je kavni puding, vrh pa zaključuje smetanov nadev. Sladice v lončku so že same po sebi trik, saj si z njimi prihranimo veliko pacanja, pa še zelo enostavno se jih hrani in servira. Pa še paziti ni treba, da izgledajo zelo lepo - pravzaprav ravno obratno - bolj kot bodo plasti neurejene, nezglajene in neplanirane, bolj bo sladica izgledala rustikalno in poželjivo.

Sestavine

Sestavine za spodnjo plast
  • 300 g mascarponeja
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 3 žličke sladkorja v prahu
  • baby piškoti
Sestavine za zgornjo plast
  • baby piškoti (za vsako skodelico enega)
Sestavine za srednjo plast
  • pol žličke mlete kave
  • 1 dl sladke smetane
  • 2 zvrhani žlički sladkorja v prahu

Navodila za pripravo

Spodnja plast - piškotna krema
1. Korak
Pripravimo si 5 skodelic. Mascarpone, sladkor in smetano zmešamo v gladko maso. Dodamo grobo zdrobljene piškote in nadevamo v skodelice.
Srednja plast - kavni puding
1. Korak
Vse sestavine segrevamo na zmerni temperaturi in vmes ves čas mešamo. Ko je puding pripravljen, ga vlijemo v skodelice čez spodnjo plast.
Zgornja plast - smetanov nadev
1. Korak
Stepemo smetano in nadevamo v skodelice. Piškote razlomimo na polovico in v vsako skodelico v smetano zapičimo po 2 polovički. Posujemo s kakavom.
Postopek priprave
1. Korak
Skodelice za nekaj časa postavimo v hladilnik in serviramo ohlajeno.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Urša

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.