Tiramisu z belo čokolado, malinami in pistacijo

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 10
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Tiramisu z belo čokolado, malinami in pistacijo je kot nalašč za vse tiste, ki obožujejo pripravo sladic brez peke. Običajno je tiramisu sestavljen iz plasti piškotov, kreme, ki ji običajno dodamo mascarpone sir ali sladko smetano, navlažen s kavno mešanico. 

Tokrat pa smo recept za tiramisu malo prilagodili; med piškotno dno bomo dodali sveže maline, za kremo bomo uporabili mascarpone sir in sladko smetano in belo čokolado. Okus lahke kreme pa privzdignejo še drobljene pistacije.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10 % popust na celotni nakup.

Ta recept za tiramisu z belo čokolado, malinami in pistacijo je primeren tudi za otroke, saj ne vsebuje kave kot je ta ena izmed glavnih sestavin pri recept za klasični tiramisu. S sestavinami recepta lahko postrežete med šest do osem porcij.

Poleg ali namesto tiramisuja z belo čokolado, malinami in pistacijo, lahko postrežete tudi:

Sestavine

Za tiramisu:
  • 350 ml sladke smetane
  • 250 g mascarpone sira
  • 50 g sladkorja
  • 175 g baby piškotov (približno 18 piškotkov)
  • 75 g drobljenih pistacij

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Belo čokolado raztopimo s pomočjo vodne kopeli. Polovico malin, sladkor v prahu in hladno vodo damo posodo in kuhamo toliko časa, da dobimo strukturo podobno pireju. V manjši posodi stepemo beljake, dokler ne nastane trd sneg. V ločeni posodi stepemo sladko smetano.
2. Korak
Rumenjake, mascarpone in sladkor damo v večjo skledo in stepemo. Primešamo stopljeno belo čokolado, nato pa postopoma dodajamo stepeno smetano, ki jo nežno vmešamo z lopatko, da ostane zmes lahka. Ko dodamo vso sladko smetano, po enakem postopku dodamo stepene beljake.
3. Korak
Izberite servirno posodo - jaz uporabljam pravokotno posodo dimenzij 26 x 18cm. Uporabite toliko baby piškotov, da pokrijete dno posode v eni plasti. Plast piškotov enakomerno prelijemo z malinovo omako. Na malinovo omako nato v enakomerni plasti dodamo še cele maline. Na koncu prelijte z mešanico bele čokolade in posodo pretresemo, da mešanica zapolni morebitne vrzeli, nato z lopatko pogladimo površino. Po vrhu potresemo enakomerno plast pistacij in pred serviranjem postavimo v hladilnik za najmanj 8 ur ali čez noč.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.