Tiramisu z belo čokolado in jagodami

Čas priprave 1 ura 15 min
Št. sestavin: 12
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Tiramisu z belo čokolado in jagodami je sladica, ki vas bo zasvojila in zasula z občutkom sreče! Lahko rečemo, da je to najboljši jagodni tiramisu vseh časov.

Tiramisu je sestavljen iz puhaste bele čokoladne kreme, jagod in piškotov, ki so namočeni v limonini sladkorni raztopini in jagodnem soku.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Nežna BAM bela čokolada, svežina jagod, limonina nota in grenek kakav na vrhu ustvarijo popolno harmonijo okusov, ki navdušuje.

Sestavine recepta zadostujejo za pet kozarcev po 2 dcl. Recept je del BAM knjige receptov: Sladki prigrizki.

Poleg tiramisuja lahko pripravite tudi:

Sestavine

Za kremo:
  • 70 g BAM bele čokolade
  • 250 g sira mascarpone
  • 150 g sladke smetane za stepanje
  • 20 g sladkorja v prahu
  • 200 g svežih, očiščenih jagod
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 10 piškotov Savoiardi (bebi piškoti)
  • 2 dl vode
  • 20 g limoninega sladkorja
  • 150 g sladke smetane za stepanje
  • 20 g sladkorja v prahu
  • BAM kakav v prahu za posip

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Jagode narežemo na drobne kocke. Posipamo jih z vaniljevim sladkorjem in premešamo. Pustimo, da odstojijo pol ure in spustijo sok. Medtem pripravimo kremo.
2. Korak
Čokolado stopimo nad paro. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Sir mascarpone gladko zmešamo s sladkorjem v prahu. Primešamo mu še toplo stopljeno čokolado in nazadnje z lopatko vmešamo še stepeno smetano.
3. Korak
2 dl vode zavremo z limoninim sladkorjem in ohladimo. Raztopini primešamo še sok, ki so ga spustile jagode. Piškote prerežemo na pol tako, da dobimo 20 polovičk.
4. Korak
Na dno kozarcev razporedimo 2 žlički nasekljanih jagod. Dresirno vrečko z večjim okroglim nastavkom napolnimo s kremo in nabrizgamo v kozarce, da pokrijemo jagode. Po dve polovički piškotov na hitro pomočimo v raztopino in položimo na kremo. Rahlo potisnemo. Nabrizgamo kremo, dodamo žličko jagod in ponovimo postopek s piškoti. Po piškotih razdelimo ostanek kreme in jo z žličko poravnamo. Smetano stepemo s sladkorjem v prahu in kozarce napolnimo do vrha. S paletnim nožem potegnemo čez kozarec, da odstranimo višek smetane in dobimo gladko površino. Posipamo s kakavom in ohladimo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Čokoholik Mojačokolada

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.