Postopek priprave
1. Korak
Jagode narežemo na drobne kocke. Posipamo jih z vaniljevim sladkorjem in premešamo. Pustimo, da odstojijo pol ure in spustijo sok. Medtem pripravimo kremo.
2. Korak
Čokolado stopimo nad paro. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Sir mascarpone gladko zmešamo s sladkorjem v prahu. Primešamo mu še toplo stopljeno čokolado in nazadnje z lopatko vmešamo še stepeno smetano.
3. Korak
2 dl vode zavremo z limoninim sladkorjem in ohladimo. Raztopini primešamo še sok, ki so ga spustile jagode. Piškote prerežemo na pol tako, da dobimo 20 polovičk.
4. Korak
Na dno kozarcev razporedimo 2 žlički nasekljanih jagod. Dresirno vrečko z večjim okroglim nastavkom napolnimo s kremo in nabrizgamo v kozarce, da pokrijemo jagode. Po dve polovički piškotov na hitro pomočimo v raztopino in položimo na kremo. Rahlo potisnemo. Nabrizgamo kremo, dodamo žličko jagod in ponovimo postopek s piškoti. Po piškotih razdelimo ostanek kreme in jo z žličko poravnamo. Smetano stepemo s sladkorjem v prahu in kozarce napolnimo do vrha. S paletnim nožem potegnemo čez kozarec, da odstranimo višek smetane in dobimo gladko površino. Posipamo s kakavom in ohladimo.