Postopek priprave
1. Korak
V loncu na nizkem ognju ali v mikrovalovni pečici stopite temno čokolado. Ko je popolnoma stopljena jo prelijte v pripravljen kozarec. Čez čokolado prelijte mleko in pustite.
2. Korak
Na enak način kot temno čokolado stopite tudi mlečno vročo čokolado in jo pustite na strani, dokler se ne ohladi, saj jo bomo kasneje dodali v stepeno smetano.
3. Korak
V ločeni posodi z ročnim mešalnikom stepajte ohlajeno smetano za stepanje, dokler ne nastanejo mehki vrhovi - ne stepajte predolgo, saj ne želite trdnega snega oz. smetane! Kremni smetani prilijte stopljeno pripravljeno mlečno vročo čokolado in samo premešajte. Ne stepajte predolgo, saj mora nastati rahla čokoladna krema.
4. Korak
Čokoladno kremo s pomočjo žlice nadevajte na mleko, posujte s penicami, posipajte s kakavom ali po želji, prelijte z še nekaj stopljene temne čokolade in postrezite takoj. Kremo zmešajte z mlekom in stopljeno temno čokolado, ter uživajte v svoji sladki skodelici.