Vroča čokolada stepena

Čas priprave 15 min
Št. sestavin: 4
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Doma pripravljena vroča čokolada? Veš, tista sladka, kremasta nebeška stvar, zaradi katere so pravkar zaplesale tvoje brbončice?

Stepena vroča čokolada je kot nalašč za prihajajoče decembrske večere, ko se zaviti v odejo grejemo z rokami oviti okoli toplega skodelice vroče čokolade.

Stepeno vroča čokolada je pripravljena z BAM temno čokolado in sveže stepeno smetano. Glavno vlogo pa igra mlečna vroča čokolada na palčki. Vroča čokolada na palčki je pripravljena iz BAM mlečne čokolade, ki vsebuje pravo kakavovo maslo in pravo vanilijo, kar se odraža na pristnem čokoladnem okusu. Je izjemno kremasta in finega karamelnega priokusa.

Z BAM mlečno čokolado si pripravi še:

Sestavine

Za stepeno vročo čokolado

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
V loncu na nizkem ognju ali v mikrovalovni pečici stopite temno čokolado. Ko je popolnoma stopljena jo prelijte v pripravljen kozarec. Čez čokolado prelijte mleko in pustite.
2. Korak
Na enak način kot temno čokolado stopite tudi mlečno vročo čokolado in jo pustite na strani, dokler se ne ohladi, saj jo bomo kasneje dodali v stepeno smetano.
3. Korak
V ločeni posodi z ročnim mešalnikom stepajte ohlajeno smetano za stepanje, dokler ne nastanejo mehki vrhovi - ne stepajte predolgo, saj ne želite trdnega snega oz. smetane! Kremni smetani prilijte stopljeno pripravljeno mlečno vročo čokolado in samo premešajte. Ne stepajte predolgo, saj mora nastati rahla čokoladna krema.
4. Korak
Čokoladno kremo s pomočjo žlice nadevajte na mleko, posujte s penicami, posipajte s kakavom ali po želji, prelijte z še nekaj stopljene temne čokolade in postrezite takoj. Kremo zmešajte z mlekom in stopljeno temno čokolado, ter uživajte v svoji sladki skodelici.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Nina S. Zorčič

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.