Sočna čokoladna torta

Čas priprave 35 min
Št. sestavin: 18
Težavnost

Najbolj neverjetna čokoladna torta je polna sočne, čokoladne popolnosti. To je čokoladna torta, o kateri ste sanjali!

Ta torta na osnovi kakava je intenzivno čokoladna in neverjetno sočna. Enostavna priprava vas bo vsakič znova navdušila. Odlična čokoladna torta, ki jo lahko imate na svojem seznamu za pozabljene rojstne dneve, obiskovalce v zadnjem trenutku ali nujne želje po čokoladi v petek zvečer. Ta recept lahko uporabite tudi za pripravo večnadstopnih tort, piškotov, mini piškotov...

Sestavine

Sestavine za čokoladno kremo
Pripomočki
  • Maslo za premaz tortnega pekača
Sestavine za biskvit
  • 385g večnamenske moke
  • 600g sladkorja
  • 200g BAM kakava v prahu
  • 1 žlica sode bikarbone
  • 1,5 čajne žličke pecilnega praška
  • 1,5 čajne žličke soli

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Pečico ogrejte na 175 stopinj Celzija.
2. Korak
Z maslom premažite tortni pekač. Nato na pomaščen pekač potresite moko in ga obrnite okoli, da tako odstranite odvečno moko, ki se ni prijela na pekač. To ponovite za vsako peko čokoladne plasti posebaj.
Postopek peke čokoladnih plasti
1. Korak
Moko, sladkor, kakav, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol zmešajte pri nizki hitrosti in toliko časa, da dobite enakomerno zmes.
2. Korak
Dodajte jajca, pinjenec, toplo vodo, olje in vanilijevo pasto. Nato zmes stepajte na srednji hitrosti, dokler ne dobite gladke zmesi.
3. Korak
Pripravljeno maso za testo razdelite na tri enakomerne dele. Lahko si pomagate s tehtnico in pripravljeno zmes za testo stehtate in ločite na tri enakomerne količine. Tako boste dobili tri enakomerne plasti za torto.
4. Korak
Vsako plast pecite 30-35 minut, odvisno od pečice.
5. Korak
Ko je testo pečeno, ga ohladite.
Postopek priprave čokoladne kreme
1. Korak
V večji skledi skupaj pretlačite maslo in kremni sir, da postaneta puhasta.
2. Korak
Dodajte kakav v prahu in vanilijevo pasto. Mešajte, dokler ne dobite enotne zmesi.
3. Korak
Stepite sladkor v prahu po eno skodelico naenkrat. Po potrebi dodajte mleko, da dobite mazljivo strukturo. Krema mora biti zelo goste strukture, dodatno se bo zgostila še v hladilniku.
Sestavljanje torte
1. Korak
Prvo pečeno in ohlajeno čokoladno plast postavite v pekač in jo enakomerno premažite s čokoladno kremo. Postopek ponavljate toliko časa, da vam zmanjka plasti in čokoladne kreme. Čokoladna krema je mišljena tudi za premaz torte, tako da upoštevajte enakomerno deljenje kreme. Torto nato za uro ali dve postavite na hladno, da čokoladna krema dobi pravilno strukturo. Pa dober tek!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.