Slaščičarska krema

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 14
Težavnost

Slaščičarska krema je po okusu zelo bogata in kremasta. Lahko jo uporabimo na veliko različnih načinov, med drugim za torte, kolačke, kremne rezine, sladice v kozarčku. Z uporabo vrhunske belgijske čokolade BAM bo krema še posebej okusna in slastna. Poleg tega je ta krema vsestranska za uporabo v kombinaciji z drugimi sestavinami. Mlečna čokolada je odlična v kombinaciji s karamelo, bela čokolada pa je zelo okusna v kombinaciji s sadjem kot je jegaodičevje, pasijonka, mango.

Zapisane količine so za 1 kg slaščičarske kreme.

 

Sestavine

Sestavine za kremo iz temne čokolade
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 125 g jajčnih rumenjakov
  • 20 g škroba
Sestavine za kremo iz mlečne čokolade
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 110 g jajčnih rumenjakov
  • 20 g škroba
Sestavine za kremo iz bele čokolade
  • 95 g jajčnih rumenjakov
  • 35 g škroba

Navodila za pripravo

Biskvit
1. Korak
Rumenjake in sladkor stepemo v enotno maso. Pri beli čokoladni kremi stepemo samo rumenjake.
2. Korak
V dobljeno maso vmešamo škrob.
3. Korak
Mleko zavremo in vanj vmešamo jajčno mešanico.
4. Korak
Vse skupaj ponovno zavremo in pokuhamo. Ves čas mešamo z metlico.
5. Korak
Vrelo mešanico prelijemo preko čokolade, dobro zmešamo v enotno kremo in jo damo v hladilnik, da se ohladi.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Toliko čokolad, da te spravijo ob pamet.

Ne zamudi čokoladnih novosti in novitet.