Sladoled z vročimi višnjami

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 3
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

BAM preliv višnja je sadni pripravek, ki vsebuje več kot 70% delež sočnih in rahlo kislih izkoščičenih višenj. Višnje zaradi svojega rahlo kiselkastega okusa popestrijo tako slane kot sladke jedi. BAM preliv višnja zaradi svoje univerzalnosti vsaki sladici doda piko na i. Tokrat smo se odločili, da z vami delimo enostaven recept za sladoled z vročimi višnjami. 

Sladoled se kot sladica prileže ne glede na letni čas. Tudi pripravo sladoleda si lahko poenostavimo z BAM mešanico za sladoled. Mešanica ustvari okusen, puhast in lahek domač sladoled z okusom mlečnega cvetu, za katerega sploh ne potrebujemo aparata za pripravo sladoleda. 

Včasih so tisti recepti, ki jih pripravimo po navdihu in so popolnoma enostavni, še najboljši! K sladoledu z vročimi višnjami lahko dodamo tudi BAM crispy.

Sestavine

Za pripravo sladoleda:
  • 500 ml smetane za stepanje
Za pripravo vročih višenj:

Navodila za pripravo

Za pripravo sladoleda:
1. Korak
V večji suhi posodi pripravimo nesladkano sladko smetano za stepanje in jo z ročnim električnim mešalnikom stepemo skoraj do čvrstega, dokler se na površju ne začnejo tvoriti vršički. Takšni stepeni smetani dodamo BAM mešanico za sladoled in z električnim mešalnikom dobro zmešamo stepeno smetano in sladoledno mešanico. Sladoledno osnovo prestavite v manjše posodice ter postavite v zamrzovalnik za vsaj 40 minut.
Za pripravo vroče omake:
1. Korak
BAM preliv višnja vlijemo v posodico in segrevamo skoraj do vretja. BAM preliv višnja ustvari vročo omako, katero prelijemo čez pripravljen sladoled. Lahko se odločimo tudi za drugačno vrsto sladoleda, ki ga popestrimo z omako vročih višenj.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.