Sladoled z rumom in rozinami

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 5
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Sladoled z rumom in rozinami je pripravljen z BAM mešanico za sladoled. Mešanica za sladoled je izvrstna mešanica za pripravo sladoleda in sladolednih slaščic doma. Mešanica ustvari okusen, puhast in lahek domač sladoled z okusom mlečnega cvetu, za katerega sploh ne potrebujemo aparata za pripravo sladoleda.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10 % popust na celotni nakup.

Priprava tega sladoleda je zelo preprosta, saj se mešanico za sladoled preprosto zmeša s stepeno sladko smetano. Odlično se k sladoledu priležejo naši namazi - čokoladni, lešnikov ali pistacijin namaz! Sladoledni mešanici bomo v tem primeru dodali rozine in rum in ustvarili sladoled, ki mu pravijo tudi "punč rum".

Namesto sladoleda z rumom in rozinami lahko pripravite tudi banana split, v katerega dodate sladoledne kepice z okusom manga, maline in vanilije. Recept čaka TUKAJ.

Sestavine

Za sladoled z rumom in rozinami:

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Rozine čez noč namočite v rum v nepredušni posodi.
2. Korak
V večji suhi posodi pripravite nesladkano sladko smetano za stepanje in jo z ročnim električnim mešalnikom stepite skoraj do čvrstega, dokler se na površju ne začnejo tvoriti vršički. Takšni stepeni smetani dodajte mešanico za sladoled in z električnim mešalnikom dobro zmešajte stepeno smetano in sladoledno mešanico. Sladoledni osnovi primešajte namočene rozine in BAM vanilijevo pasto.
3. Korak
Sladoledno osnovo prestavite v manjše posodice ter postavite v zamrzovalnik za vsaj 40 minut.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.