Rumove kroglice iz ostankov biskvita

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 8
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Kaj narediti z biskvitom, ki zaradi ponesrečene oblike ni primeren za biskvitno podlago torte? Zavreči ga je škoda, saj je ponesrečena le oblika, okus pa je božanski. Z njim lahko pripravite cakepopse, če pa teh ne marate, se vam jih ne da pripravljati ali pa vaše roke ne želijo ustvarjati majhnih kroglic na palčki, priporočamo pripravo rumovih kroglic. Priprava je enostavna in hitra, predvsem takrat, ko imate doma večjo količino piškotov ali ostalih sladic, ki se jih nihče ne dotakne. Spodaj zapisan recept je odlična priložnost, da iz ostankov sladic pripravite najboljše rumove kroglice! Da pa pri pripravi ne bo šlo popolnoma nič narobe, bo poskrbela BAM vanilijeva pasta, ki s svojim univerzalnim okusom navdušuje v vseh vrstah sladic, s priročno obliko kateri je dodana praktična pumpica pa bo doziranje enostavno in enakomerno.

Če pripravljenega (berite: odvečnega) biksvita nimate doma, ga lahko pripravite po tem receptu. Vseeno pa z vami delimo recept za hrustljavo vanilijevo testo, s katerim pripravite rumove kroglice. Za katerega se odločite, je vaša odločitev. 

Pripravo rumovih kroglic lahko zamenjate tudi za pripravo poletnih kokos kroglic ali preprostih čokoladnih kroglic.

Sestavine

Za rumove kroglice
Dodatki
  • kokosova moka

Navodila za pripravo

Priprava
1. Korak
Pripravite si delovno površino, kjer boste zdrobili piškote. Če imate temu namenjen aparat, jih lahko zdrobite s tem. V kolikor ga nimate, predlagamo trik s plastično vrečko. V plastično vrečko natresite piškote in nekaj kokosove moke. Vse skupaj zaprite in vrečko povaljajte z valarjem. To delajte toliko časa, da piškoti spremenijo v drobtine. V kolikor kot maso uporabljate že pripravljen biskvit, ji dodajte tri žlice ruma in mešajte toliko časa, da dobite gosto zmes. Če bo pregosta, ji lahko dodate žlico ali dve mleka.
2. Korak
Če pripravljenega biskvita še nimate, v veliko skledo dodajte zdrobljene piškote, preostali kokos, BAM kakav v prahu, kondenzirano mleko, rum in vanilijevo pasto. Sestavine dobro premešajte najprej z leseno žlico, mešanje pa dokončajte z rokami. Če je zmes pregosta, vmešajte 1-2 žlici mleka.
3. Korak
Masa je pripravljena na oblikovanje kroglic. Pripravite enakomerno velike kroglice, nekje med 20-25 g. V posebno posodo natresite kokosovo moko in vsako izmed pripravljenih kroglic sprehodite po posodi. Kroglice so pripravljene na ohlajanje, zato jih pustite par ur na hladnem. Ko bodo popolnoma ohlajene, jih postrezite.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.