Ruby čokolada kot preliv za sladice

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 8
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Ruby čokolada je čokolada posebnega okusa in barve. Izgubite se skozi intenziven sadni okus in sveže, rahlo kiselkaste note. Ruby čokolada je izdelana iz posebnih kakavovih zrn, ne vsebuje dodatnih barv ali sadnih okusov. Njen edinstven okus in barva vabita k ustvarjanju edinstvenih kombinacij in raziskovanju novih receptov za torte, sladice in druge sladice.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Ta posebna vrsta vsebuje roza pigmet, katerega ponosno predstavlja prav ruby čokolada. Ima prav poseben okus, ki ni ne grenak, ne mlečen ali sladek ampak se medseboj prepletata kremast, a hkrati sadno kiselkast okus po jagodičevju. Odlična je pripravo sladic, zato smo zate pripravili recept za pripravo čokoladnega preliva.

Z ruby čokolado lahko pripravite tudi:

Sestavine

Za ruby glazuro:
  • 135 g želatinske mase
  • 50 g vode
  • 300 g sladkorja
  • 300 g glukoze

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Vse sestavine (razen vode, sladkorja in gluzoke) zmešajte v dovolj veliki posodi. Vodo, sladkor in glukozo postavite v posodo in kuhajte 1 minuto. Po eni minuti dodajte zmes ruby čokolade in počakajte dve minuti. Zmešajte z ročnim mešalnikom in do uporabe hranite v hladilniku.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.