Rolada s pistacijevim namazom

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 12
Težavnost

Ta recept za rolado s pistacijinim namazom, ki jo postrežemo s skodelico čaja ali kave, bo zagotovo prinesel navdušenje prav vsakemu, ki jo bo pojedel. Pistacijin namaz vsebuje vsaj 50% pistacij fino zmletih v pistacijino pasto, s katero bo krema rolade res polnega in kremastega okusa.

Ob skodelici kave ali čaja pa lahko posrežete še druge sladice s pistacijinim namazom.

Sestavine

Sestavine za rolado
Dekoracija
  • sesekljane pistacije

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
V skledi zmešamo ricotto s sladkorjem in pistacijnim namazom. Ko dobimo enotno zmes, postopoma dodamo stepeno smetano in pri temnežno mešamo od spodaj navzgor. Zmes postavimo v hladnilk.
2. Korak
Beljake ločimo od rumenjakov in jih s sladkorjem ter ščepcem soli stepemo v trd sneg.. Dodamo rumenjake in nadaljujemo z mešanjem. Na koncu vlijemo dodamo še olje in ponovno premešamo.
3. Korak
Moko presejte in presejani moki in nežno vmešajte kakav. Vse skupaj dodajte v že prej zmešano zmes z jajci, sladkorjem, oljem in soljo.
4. Korak
Zmes enakomerno vlijemo na pekač (sestavine so prilagojene za pekač z dimenzijami 37x30 cm), obložen s peki paprijem. Vse skupaj pečemo pb. 9 minut v pečici, ogreti na 190 stopinj.
5. Korak
Ko je rolada ohlajena, jo lahko prelijemo s čokoladnim ganachem in posujemo z drobljenimi pistacijami.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.